Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laptaria cu Caimac a inchis prima jumatate a anului cu pierderi

de Bianca Tila 12 Sep. 2022 643
Laptaria cu Caimac a inchis prima jumatate a anului cu pierderi
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Detinatoarea brandului Laptaria cu Caimac, Agroserv Mariuta, raporteaza o cifra de afaceri de 29,5 milioane de lei in primul semestru din acest an. Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, acum este in crestere cu 15%. Compania a inchis prima jumatate a anului cu o pierdere neta de 1,4 milioane de lei pe fondul inflatiei.

Laptaria cu Caimac este o companie listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Aceasta a inchis prima jumatate a anului cu o pierdere neta de 1,4 milioane de lei din cauza problemelor intampinate pe parcursul anului, precum inflatia si cresterea preturilor la energie care au condus la majorarea cheltuielilor din exploatare.
 
"Anul 2022 este unul foarte dificil pe toate planurile afacerii noastre din cauza mai multor provocari cu impact semnificativ asupra activitatii pe care o desfasuram, precum razboiul din Ucraina, inflatia, cresterea preturilor la energie si combustibil, dar si lipsa precipitatiilor. 
 
Toate aceste elemente au generat un impact direct asupra tuturor jucatorilor din piata, in special o scadere a vanzarilor de lactate, precum si cresteri de preturi pentru toate inputurile fabricii si fermei. 
 
Totusi, privim cu optimism a doua jumatate a anului datorita eliminarii restrictiilor legate de pandemie, coroborate cu revenirea la birou si la scoala in format fizic, ceea ce va contribui la cresterea cererii pentru produsele noastre, inclusiv cele lansate anul acesta", a declarat Madalina Cocan, Director General.
 
Cifra de afaceri generata din vanzarea produselor lactate, semifabricate si marfuri s-a ridicat la 19,3 milioane de lei. De asemenea, aceasta a avut cea mai mare contributie la cifra de afaceri totala in prima jumatate a anului curent.
 
De asemenea, veniturile din activitatea vegetala au atins valoarea de 3,6 milioane de lei in primele sase luni din 2022, suprafata cultivata fiind de aproape 2.600 ha. Compania a afisat o productie totala de 6,8 mii de tone pana la finalul lunii iunie 2022. Din aceasta productie, graul a reprezentat 34%, secara insilozata 38%, iar lucerna insilozata 23%.
 
Veniturile din zootehnie au inregistrat 6,6 milioane de lei. Din aceasta valoare, principalul venit a fost din vanzarea de lapte crud, 5,5 milioane de lei. De asemenea, 1,2 milioane de lei s-au obtinut din vanzarea de animale. 
 
In primul semestru din 2022, productia totala de lapte a inregistrat aproximativ 7,1 milioane de litri. Fata de primele sase luni ale anului precedent, acum s-a afisat o crestere cu 2%. Productia medie, in primul semestru din 2022, a fost de peste 39 de tone pe zi. Astfel, fabrica a utilizat mai mult de jumatate din productia de lapte a fermei.
 
Agroserv Mariuta a deschis o noua unitate de productie in prima parte a anului 2022. Aceasta a fost construita din fondurile obtinute din emisiunea de obligatiuni MILK25E, care detine liniile de productie de branzeturi si unt. 
 
"Unul dintre principalele aspecte pozitive inregistrate in primul semestru a fost faptul ca branzeturile au avut o evolutie buna, tendinta care a continuat si dupa incheierea perioadei de raportare, in lunile iulie si august. In plus, untul a fost bine primit in piata si vanzarile din lunile de vara sunt peste asteptari. 
 
In lunile sapte si opt am inregistrat vanzari incurajatoare, un semn pozitiv avand in vedere ca perioada de vara coincide cu o scadere a vanzarilor de produse lactate, la care se adauga si inflatia inca ridicata. Prin urmare, faptul ca nu am pierdut clienti si am inregistrat o evolutie pozitiva ne ofera incredere pentru toamna, sezonul principal al lactatelor. 
 
De asemenea, precipitatiile si stabilizarea preturilor inregistrate in ultima luna ne ofera perspective pozitive pentru perioada urmatoare", a adaugat Madalina Cocan.
 
Agroserv Mariuta isi mentine bugetul stabilit pentru acest an, avand in vedere perspectivele pozitive prognozate pentru a doua jumatate a anului. Bugetul a fost aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din aprilie 2022. Compania a bugetat, pentru acest an, o cifra de afaceri totala de 94 de milioane de lei si un profit net de 2,7 milioane de lei.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: laptaria cu caimacagroserv mariutapierderi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]