Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lavanda de Cluj - afacere dezvoltata cu fonduri europene

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Odata cu venirea crizei, prin 2009, Gabriela Culda de 42 de ani, si-a pus pe picioare o afacere cu lavanda. Antreprenoarea a lucrat mai multi ani in domeniul asigurarilor si a avut si o afacere in constructii, apoi s-a reorientat catre o afacere agricola.

„Am accesat fonduri europene din Masura 112 Tineri Fermieri, am studiat mai multe culturi si am ajuns la lavanda. Este o afacere frumoasa“, spune antreprenoarea, care detine firma PFA Culda Gabriela.

Cultura initiala de lavanda a fost pe 4.000 de metri patrati, s-a extins treptat si in prezent ocupa  o suprafata de un hectar. In aceasta afacere, antreprenoarea a investit peste 30.000 de euro. Ea comercializeaza butasi de lavanda, buchete, saculeti de lavanda sau alte obiecte lucrate manual.

La inceput totul era foarte frumos pentru ca nu avea concurenta pe piata. In prezent, „E foarte greu sa-ti valorifici productia in Romania ca producator mic. (...) in Italia, de exemplu, un producator mic care are doua-trei hectare de la­anda isi poate vinde marfa unui procesator si isi continua productia.

Acolo producatorii mici au subventii, nu platesc atat de multe taxe si impozite“, spune Gabriela Culda. De asemenea, ea povesteste ca se loveste deseori de faptul ca multi romani nu stiu ce este lavanda si la ce se poate folosi.

„Am fost intrebata de multe ori ce este aceea lavanda. La noi nu este ca in Germania sau Franta, unde toata lumea cunoaste lavanda si sunt magazine in care se vinde toata gama de produse din lavanda.“

In viitor intreprinzatoarea vrea sa incerce sa mai ia niste fonduri europene pentru inlocuirea utilajelor existente, pentru achizitionarea unei noi suprafete de teren, dar vrea si sa diversifice gama de produse, atat din lavanda, cat si in combinatii cu alte plante.
sursa: zf.ro

O alta initiativa -  Lavanda de Romania

Un alt exemplu de antreprenori care au decis sa investeasca intr-o plantatie de lavanda sunt Tudor si Irina Panait. Cei doi au infiintat o plantatie de lavanda langa Timisoara cu o investitie de 6.000 de euro. In prezent ei vand butasi de lavanda on-line pe www.butasidelavanda.ro si www.lavandaderomania.ro.

Ce spui, mizezi si tu pe o afacere cu lavanda?

Culturi exotice aclimatizate in Romania: lavanda, ...


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafacerilavandacultura de lavandalavanda de clujcultivarea lavandei

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]