Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lenovo: Cea mai mica crestere a veniturilor din ultimele 9 trimestre

de Bianca Tila 11 Aug. 2022 688
Lenovo: Cea mai mica crestere a veniturilor din ultimele 9 trimestre
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lenovo a inregistrat cea mai mica crestere a veniturilor din ultimele noua trimestre. Grupul chinez s-a confruntat cu o scadere a vanzarilor de dispozitive, dupa un boom alimentat de pandemie, transmite Reuters.

Cel mai mare producator de PC-uri din lume s-a confruntat cu o scadere, avand in vedere restrictiile legate de Covid-19 impuse in China. 
 
Strategia impusa de companie este de a pune accent pe dezvoltarea afacerilor sale de computere non-personale, precum smartphone-uri, servere si servicii de tehnologie a informatiei. In prezent, acestea reprezinta mai mult de o treime din vanzarile sale.
 
In ceea ce priveste venitul total al companiei, Lenovo a inregistrat in trimestrul aprilie-iunie 16,96 miliarde de dolari, fiind in crestere cu 0,2% fata de acelasi trimestru din urma cu un an. Rezultatul arata precum estimarea medie realizata de sapte analisti citati de firma Refinitiv, de 16,87 miliarde de dolari.
 
In acest context, Lenovo a inregistrat cea mai mica crestere dupa cea din  trimestrul incheiat in martie 2020. De asemenea, venitul net atribuit actionarilor pentru trimestrul raportat a afisat cresteri cu 11%, la 516 milioane de dolari.
 
Afacerile Lenovo au fost afectate de cresterea lenta ce a coincis cu incetinirea industriei PC-urilor la nivel mondial. Ulterior, un avans al vanzarilor alimentat de pandemie a determinat mai multe companii, de la producatorii de cipuri pana la producatorii de electronice precum Intel si Samsung, sa avertizeze despre incetinirea brusca a cererii.
 
In ultimul trimestru, livrarile globale ale companiei au scazut cu 11,1% fata de intervalul similar al anului trecut. Astfel, s-a inregistrat cea mai mare scadere de la an la an dupa trimestrul al doilea din 2013, confrom companiei de cercetare Counterpoint.
 
In ceea ce priveste livrarile totale de PC-uri, compania a afisat scaderi cu 12,7% pana la 17,4 milioane de unitati. Acest fapt s-a creat in mare parte din cauza cererii slabe a consumatorilor, potrivit Counterpoint.
 
Cu toate aceste schimbari, Lenovo a ramas lider pe piata globala de PC-uri, cu o cota de 24,4%.
 
De asemenea, in timpul trimestrului restrictiile din China au lovit puternic lantul de aprovizionare cu PC-uri, partenerii importanti de productie de laptopuri, respectiv Quanta, Compal si Wistron, care au suferit intreruperi semnificative in activitate, conform datelor.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: lenovopcrestrictii china

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Pepco isi incetineste extinderea

de Bianca Tila
19 Oct 2023
Pepco Group isi va incetini programul de deschidere a unor noi magazine. Compania vrea sa se orienteze spre reconstruirea profitabilitatii, conform...

Piata PC-urilor inregistreaza scaderi

de Bianca Tila
12 Oct 2023
In ultimul trimestru au fost livrate 68,2 milioane de PC-uri, potrivit IDC. Fata de anul trecut, acum s-a afisat o scadere de 7,6%. HP este...

Lenovo: Primul smartphone care foloseste numele celor doua branduri

de Bianca Tila
27 Apr 2023
ThinkPhone by Motorola este cea mai recenta lansare a brandului Lenovo. La noua ani dupa ce a achizitionat Motorola, compania chineza lanseaza un...

ANPC a amendat Auchan cu 750.000 de lei

de Bianca Tila
29 Sep 2022
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a realizat o serie de controale in ultima perioada. In urma verificarilor, Auchan a fost...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]