Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Locuintele, din ce in ce mai scumpe in 2019

de Florin Amariei 04 Iun. 2019 3504
4.25 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai proprietati in care se poate locui, atunci esti un om aproape implinit. Pretul locuintelor se afla intr-o continua crestere, conform ultimelor date oferite de Eurostat. Atentia trebuie, totusi, indreptata spre 2020!

Achizitionarea unei locuinte este acum mai scumpa decat oricand in ultimii 8 ani si jumatate, arata Monitorul Social prin datele publicate de Eurostat.
 
In urma crizei economice pretul mediu al unei locuinte in Romania s-a temperat, cunoscand insa in ultimii doi ani o crestere rapida. Astfel, la finele anului 2018, pretul mediu a ajuns la o cota superioara celei inregistrate in orice trimestru din ultimii 8 ani si jumatate. Persoanele care doresc sa-si achizitioneze o locuinta si nu detin capitalul (considerabil) necesar unei achizitii imediate sunt obligati sa apeleze la un credit; cresterea recenta a pretului unei locuinte prelungeste durata creditului respectiv precum si sumele care trebuie platite, sub forma de rate si dobanda. Astfel, impactul cresterii pretului locuintelor asupra vietii creditorilor este unul insidios si care functioneaza pe termen lung.

Unul din motivele cresterii preturilor locuintelor este migratia interna, care intr-o masura din ce in ce mai mare se concentreaza pe zonele de vest, centru si aglomerarea urbana Bucuresti-Ilfov. Regiunea Bucuresti-Ilfov, cu o economie atipic de dezvoltata, si ariile cu o puternica crestere a industriei (Arad-Timisoara si Alba-Sibiu) atrag in fiecare an o pondere din ce in ce mai mare a celor care migreaza dintr-o localitate a Romaniei in alta, ceea ce duce la o crestere a pretului locuintelor in zonele respective. Persoanele care doresc sa se mute in aceste zone intampina dificultati majore in obtinerea unei locuinte la un pret accesibil. In alte locuri din Romania unde veniturile sunt relativ mari, iar chiriasii ar avea teoretic optiunea sa devina proprietari (printr-un credit) precum Iasi, Constanta sau Cluj-Napoca, cresterea pretului locuintelor este atat de rapida incat  accesarea respectivului credit este extrem de dificila. 

locuinte scumpe 2019
 
Atentie, insa, la ce cumparaturi aveti de gand sa faceti in perioada urmatoare! Cresterile masive ale preturilor locuintelor in ultimii patru ani, scaderea masiva a cererii de imobiliare si faptul ca oferta continua sa creasca sunt doar cativa dintre factorii care anunta ca preturile din imobiliare vor scadea, in urmatoarea perioada. Analistul Iancu Guda este de parere ca cei care cumpara chiar acum se grabesc.
 
Potrivit lui, plafonarea gradului de indatorare, scumpirea creditului, deprecierea leului, cresterea emigrarii si efectele puternic negative ale masurilor fiscale recente contribuie deja la scaderea masiva a cererii de imobiliare. De asemenea, cifrele oficiale ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) confirma deja ca numarul tranzactiilor de vanzare cumparare a scazut cu 25%-35% an-la-an incepand cu august 2018. „In contextul in care trendul de prabusire a cererii va continua, iar oferta continua sa creasca, pretul imobiliarelor o sa scada cu cel putin 25% in 2019-2020”, considera analistul Iancu Guda. De asemenea, el a remarcat, in ultima perioada (decembrie – ianuarie), din ce in ce mai multe reclame ale proiectelor rezidentiale cu livrare in 2019-2020.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: locuintescumpe2019

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Disney Plus scumpeste abonamentul in Romania. Ce modificari face gigantul american?

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Disney+ a anuntat ca va majora pretul abonamentului pentru clientii din Romania. Anuntul a fost facut intr-un comunicat de presa publicat pe...

Apple isi scumpeste serviciile de pe piata

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Apple a dat drumul scumpirilor pentru unele dintre serviciile vandute. In Statele Unite, compania planifica sa scumpeasca cu cate 1 dolar, respectiv...

Antreprenor: Preturile locuintelor se vor dubla

de Florin Amariei
14 Sep 2021
Un antreprenor din domeniul autohton al constructiilor sustine ca preturile locuintelor se vor dubla sau vor trece si de acest prag pentru a fi egale...

Studiu: Pretul locuintelor va scadea cu pana la 10%

de Florin Amariei
09 Sep 2020
Un noua studiu releva faptul ca pretul locuintelor va scadea cu pana la 10% in aceasta perioada. Compania a prezentat rezultatele unui studiu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]