Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MedLife inregistreaza scaderi

de Bianca Tila 25 Aug. 2023 90
MedLife inregistreaza scaderi
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

MedLife a anuntat o cifra de afaceri de 1,066,209,218 ron in primele sase luni, in crestere fata de cifra de afaceri obtinuta in primele sase luni ale anului trecut cu 23,9%.

In principal, cresterea s-a datorat maririi liniilor de afaceri ale Grupului, dar si achizitiilor finalizate de Grup in 2022 si 2023.
 
"Pandemia a generat o schimbare semnificativa a comportamentului romanilor in ceea ce priveste sanatatea, iar MedLife a raspuns noilor nevoi, oferind solutii medicale complete si integrate.

Medicii buni ai MedLife se dedica cu inalt profesionalism misiunii de a acoperi toate aspectele sanatatii celor care ne trec pragul, de la preventie, la diagnostic si tratament. Astfel, dincolo de serviciile de mare complexitate, reusim sa aducem incredere intr-un viitor sanatos, iar acest lucru ne mentine in topul preferintelor romanilor", a declarat Dorin Preda, Director Executiv in cadrul MedLife.
 
In ceea ce priveste liniile de business, Grupul MedLife a inregistrat cresteri robuste in perioada ianuarie - iunie 223, cele mai performante fiind clinicile (+41%), spitalele (+33%) si diviza corporate (+13%), urmate de clinicile stomatologice si laboratoarele cu cresteri de 11% si respectiv 9%.
 
De asemenea, profitul operational a afisat o scadere de 27,8% in perioada de 6 luni incheiata la 30 iunie 2023, fata de perioada de 6 luni incheiata la 30 iunie 2022, de la 69,177,894 ron in 2022 la 49,933,285 ron in perioada incheiata la 30 iunie 2023.
 
In perioada de 6 luni incheiata la 30 iuni 2023, pierderea financiara a crescut cu 21,189,234 ron, de la 16,476,021 ron in perioada de 6 luni incheiata la 30 iunie 2022, la o pierdere de 37,665,255 in perioada incheiata la 30 iunie 2023.
 
"In primele sase luni ale acestui an, Grupul MedLife a continuat sa isi consolideze pozitia de lider pe piata serviciilor medicale private, mentinand trendul pozitiv de crestere si extindere. 
 
Performanta buna a Grupului se datoreaza in special medicilor buni, de inalta expertiza si faptului ca inovatia, tehnologizarea si digitalizarea raman, in continuare, elemente cheie pentru o dezvoltare durabila si sanatoasa a businessului. 
 
Cu privire la evolutia marjelor pe termen scurt, nu sunt anticipate schimbari majore, insa avem in derulare masuri pentru ajustari pozitive in perioada urmatoare, confirmand astfel angajamentul nostru pentru o dezvoltare sustenabila", a subliniat Dorin Preda.
 
MedLife se concentreaza pe consolidarea pozitiei de lider prin continuarea proiectelor organice cu accent pe extinderea retelei de spitale din Bucuresti, prin lucrarile continue la proiectul MedLife Park si prin deschiderea de noi unitati in zona Olteniei si in Vest. In acest moment, achizitiile nu sunt o prioritate, reprezentantii MedLife nu exclud posibilitatea lor in functie de oportunitatile pietei si de nevoile de dezvoltare.
 
"In evolutia noastra intinsa pe aproape trei decenii, am crescut de la o companie cu 30 de angajati la cea mai mare retea de servicii medicale private din tara cu peste 10.000 de oameni care se dedica angajamentului nostru de a oferi solutii medicale inovatoare si eficiente pacientilor nostri. 
 
In continuare, asa cum am mentionat la inceputul anului, ne concentram asupra optimizarii fluxurilor si procedurilor operationale la nivelul companiilor din grup, pentru a ne folosi de economia de scara si de expertizele cumulate ale fiecarei unitati. 
 
Cu determinarea care ne caracterizeaza, in lunile care urmeaza, punem accent pe eficienta si pe dezvoltarea mai multor proiecte organice ambitioase, care vor consolida cea mai mare retea de clinici, laboratoare si spitale disponibile la nivel national", a declarat Mihai Marcu, CEO al MedLife.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: medlifescadere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Productia auto din Romania, in scadere

de Idei de afaceri
13 Dec 2021
Productia de autoturisme din Romania a inregistrat o scadere de peste 6% in cele 11 luni care tocmai au trecut. Datele au fost certificate de ACAROM....

Scadere pentru sectorul constructiilor in 2021

de Florin Amariei
16 Mar 2021
INS anunta o scadere pentru sectorul constructiilor in 2021. Lucrarile de constructii au scazut in ianuarie 2021, atat ca serie bruta cu 3,6%, cat...

Piata de mancare din zonele urbane, in scadere. Livrarile au tinut sectorul la limita supravietuirii

de Florin Amariei
22 Feb 2021
Piata de mancare gatita si bauturi din zonele urbane a cunoscut o scadere dramatica, dar livrarile au tinut sectorul la limita supravietuirii,...

Afacerile din domeniul auto, in scadere usoara

de Florin Amariei
13 Dec 2019
Avansul in afacerile din domeniul auto este in scadere usoara, dar isi continua progresul. Institutul National de Statistica (INS) a eliberat noi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]