Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Merele Patul - Afaceri banoase cu soiuri traditionale de fructe!

de Ilinca Dobrescu 01 Oct. 2013 5141
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Merele Patul isi au denumirea datorita locului in care sunt tinute dupa recoltare, in patulul de fan. Acolo pot sta linistite pana in aprilie-mai, cand termini o recolta extrem de productiva.

Pentru detinatorii de livezi, merele patul sunt deosebit de valoroase pentru ca sunt la mare cautare in randul persoanelor care sufera de diabet. Medicii si nutritionistii recomanda acest soi datorita faptului ca merele in cauza detin un echilibru optim intre zahar si aciditate. Acest lucru le face soiul cel mai indicat pentru diabetici si cei care doresc sa previna aceasta boala.

Merele Patul pot oferi productii intensive si in primii ani de la plantare, insa, evident, cu cat trec anii, cu atat ramurile pot fi ingrijite pentru a se asigura un echilibru optim intre lumina, densitatea ramurilor si asezarea noilor puieti in livada.

In momentul de fata, Horticola Sibiu este producatorul cu cea mai mare suprafata de livada din Romania: 633 de hectare, noteaza Agrointel.

”Totul tine de modul in care sunt ingrijiti pomii. Cand am venit noi aici, deci cand s-a infiintat Horticola Sibiu in 1999, pomii nu erau asa de roditori. Am muncit mult sa aducem ramurile cat mai la orizontala, sa obtinem maximum de productie. Acum, pomi care au fost plantati in 1949 sunt plini de fructe. Dar avem si suprafete importante pe care am plantat pomi tineri care sunt la fel de roditori”, noteaza inginerul horticultor Ioan Anghel, pentru Agrointel.

Iata o idee de afacere pe care o putem valorifica in anii care vin. Ne bazam pe fondurile europene de care putem beneficia, mizam pe terenurile pe care le detinem sau pe care le putem achizitiona la preturi cat mai avantajoase.

Nu uitam de faptul ca inainte de achizitionarea unui teren trebuie sa contractam un specialist care sa ne ajute intr-o privinta esentiala: testele pe teren. Aici sunt necesare informatii privind conditiile climatice din zona, nivelul de umiditate de-a lunul unui an intreg, nivelul pH-ului in sol, istoricul terenului cu tot ce s-a plantat, ce lucrari de sol s-au efectuat, ce fertilizatori si pesticide s-au inclus si daca se poate efectua o conversie rapida catre agricultura ecologica!

Sa aveti succes si afaceri profitabile!





Tags: afaceri cu meremere patulafacere cu mere patullivada de mere

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]