Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Musk, pierdere de peste 16,3 miliarde de dolari in doar o zi

de Florin Amariei 10 Sep. 2020 2493
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Elon Musk, CEO al Tesla si antreprenor cunoscut la nivel mondial, a cunoscut o pierdere de peste 16,3 miliarde de dolari in doar o zi.

Averea neta a lui Elon Musk a scazut marti cu 16,3 miliarde de dolari, cel mai sever declin inregistrat intr-o singura zi in istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg, dupa ce prabusirea actiunilor Tesla a continuat, transmite Bloomberg.
 
Titlurile Tesla au scazut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever recul inregistrat vreodata, dupa ce General Motors Co (GM) a anuntat marti ca va plati aproximativ doua miliarde de dolari pentru achizitionarea unei participatii de 11% la producatorul american de camioane electrice Nikola Corp, o tranzactie care va ajuta grupul american sa concureze cu Tesla si Ford.
 
Declinul Tesla a inceput saptamana trecuta, dupa ce actiunile producatorului american de vehicule electrice nu au fost incluse in indicele S&P 500 al Bursei de la New York.
 
In ultimele zile, cei mai bogati oameni ai planetei s-au confruntat cu scaderea averilor din cauza turbulentelor de pe pietele bursiere. Averea neta a sefului Amazon, Jeff Bezos, a scazut cu 7,9 miliarde de dolari, in timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari - ajungand al treilea cel mai bogat om din China - dupa ce actiunile companiei de imbuteliere a apei pe care a infiintat-o au urcat in urma Ofertei Publice Initiale (IPO).
 
Titlurile Nongfu Spring au urcat cu 54% la debutul pe Bursa de la Hong Kong, majorand averea lui Zhong la 50,9 miliarde de dolari.
 
Pierderile inregistrate de Elon Musk si castigurile realizate de Zhong Shanshan sunt cele mai mari miscari din istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg, excluzand revizuirile averilor nete in urma divortului, redistribuirii si mostenirii.
 
Musk, a carei avere neta se situeaza acum la 82,3 miliarde de dolari, a ajuns pe locul cinci in clasamentul celor mai bogati oameni din lume. Luna trecuta, Musk a intrat in club select al celor cu averi de peste o mie de miliarde de dolari, datorita pachetului sau salarial generos si a cresterii de aproape 500% a actiunilor Tesla in perioada ianuarie - august.
 
Turbulentele de pe piete si anuntul General Motors privind alianta cu Nikola au sters marti aproximativ 80 miliarde de dolari din capitalizarea bursiera a Tesla.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: muskelon muskpierderemiliarde dolaritesla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]