Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nasui anunta planuri noi pentru firme: Vrem sa deschidem economia

de Florin Amariei 22 Apr. 2021 4147
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Claudiu Nasui, ministrul Economiei, anunta o serie de planuri pentru firme si ca vrea sa deschida mai repede economia. In plus, dupa succesul Uipath oficialul vrea sa sprijine firmele care ies pe pietele externe.

"Astazi este o sedinta a comitetului interministerial inceput de premier tocmai pentru a stabili cadrul deschiderii. Pozitia acestui minister a fost totdeauna foarte clara, ne dorim o deschidere cat mai rapida a economiei cu respectarea normelor sanitare", a spus Nasui.
 
Potrivit oficialului, exista solutii pentru a respecta aceste norme si au existat nenumarate discutii intre Guvern si mediul de afaceri in acest sens.
 
"Nu pot preciza o data, dar discutiile si modul de lucru au inceput deja", a mai spus acesta.
 

Firmele, sprijin pentru iesirea pe pietele externe

 
Ministerul Economiei si-a propus sa modifice programul de promovare a exporturilor, astfel incat firmele sa nu mai primeasca direct bani pentru participarea la targuri, ci sa deduca aceste cheltuieli din impozitul pe profit, a anuntat, joi, ministrul de resort, Claudiu Nasui, intr-o conferinta de presa.
 
El a aratat ca, pana acum, banii pentru acest program se duceau doar catre un numar limitat de firme, care erau mereu aceleasi.
 
"Programul care este acum in vigoare nu ajuta exporturile, este doar un vehicul de a lua bani de la stat prin acesti intermediari si a se plimba prin locuri luxoase pe banii contribuabililor, de care beneficiaza un cert foarte restrans de interese. Eficienta participarii pe bani publici, pe banii contribuabililor, in Dubai, in New York, in Singapore, Las Vegas, Abu Dhabi, nu este in niciun fel evaluata, noi nu avem un indicator daca a mers bine. Avem doar o autoevaluare unde am gasit numeroase nereguli, pe care le fac aceste firme. Daca ele spun ca fac contracte de milioane de euro, apoi cifra de afaceri este zero ani la rand, unde sunt acele contracte?", s-a intrebat ministrul Economiei.
 
Nasui a precizat ca solutia pentru a incuraja exporturile nu este acordarea de subventii catre unele firme, in functie de fiecare ministru.
 
"Aceasta schema intretine o cardasie intre firme asa-zis private, care traiesc din banii statului, si indivizi din interiorul statului, care primesc avantaje personale in aceasta schema, lucru confirmat si de rapoartele Curtii de Conturi, si de rapoartele Corpului de control", a continuat ministrul.
 
In opinia sa, solutia este un sistem de deduceri extinse.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: claudiu nasuiplanuri firmeeconomiasprijin firme extern

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Economia Romaniei creste. PIB a urcat cu 0,9%

de Bianca Tila
07 Sep 2023
In T2 al acestui an, PIB a crescut cu 0,9%, comparativ cu primele trei luni. In primul trimestru, acesta s-a majorat cu 1,7% pe serie bruta si cu...

Un grup de companii va investi 15 milioane de euro pentru a dezvolta economia circula in Romania

de Bianca Tila
29 Mar 2023
Fepra Waste Division este un grup de companii infiintat cu scopul de a sprijini firmele in procesul de sustenabilitate. In acest sens, grupul va...

Confindustria: Cum repornim corect economia

de Ideideafaceri.ro
14 Iul 2020
Forumul Confindustria a furnizat un document final care arata o modalitate prin care putem sa repornim economia. In cadrul Forumului,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]