Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nasui, Economie: Relaxarea restrictiilor continua in paralel cu masurile de sprijin

de Florin Amariei 24 Mai. 2021 3358
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Claudiu Nasui, ministrul Economiei, spune ca relaxarea tuturor restrictiilor aduse de pandemie continua in paralel cu masurile de sprijin. Banii pentru afaceri au fost suspendati, iar acest lucru a fost o greseala.

"Trendul va fi spre redeschidere, spre relaxare, asa cum a anuntat si premierul. Populatia vaccinata este in crestere, vaccinarea continua si este un succes, ceea ce este un lucru foarte bun. Avem deja peste 4 milioane de romani care au primit cel putin o doza de vaccin, ceea ce este un lcuru foarte num. De asemenea, numarul de cazuri scade, toti indicatorii ne arata ca este in regula aceasta relaxare, aceasta deschidere si ca ea va continua", a declarat Claudiu Nasui.
 
Intrebat daca va continua sprijinul companiilor, Nasui a declarat ca urmeaza sa fie sprijinte companiile.
 
"Este un sprijin care continua, este un lucru care a fost facut pe niste baze pe care a trebuit sa le reparam din mers, dar facem lucrul acesta in continuare, astfel incat toate intreprinderile care au fost fortate sa fie inchise (...) toata lumea sa fie remunerata", a declarat Nasui.
 
Ministrul Economiei a adaugat ca Masura 1 este finalizata, toate platile fiind facute.
 
"Va anunt si va spun ca intetionam sa o relansam. Microgranturi – 2.000 de euro, sume mici, dar care conteaza. O sa o reluam pentru ca ea s-a epuizat”, a mai declarat ministrul, precizand ca momentul lansarii ”ramane de vazut", in functie de momentul in care se identifica sursa de finantare.
 
In ceea ce priveste Masura 2, Claudiu Nasui a precizat ca aceasta continua si se va ajunge la finantarea celei mai mari parti a cererilor.
 
"A fost o greseala, trebuie sa recunoastem, a statului roman sa initieze masuri fara sa aiba bani sa le finanteze (...) Nu face niciun bine nimanui sa promiti bani pe care sa nu-i dai. Acesta este un lucru care cat sunt eu ministru nu se va intampla. Facem masuri numai in masura in care le avem bugetate", a mai declarat ministrul, precizand ca pe Masura 2 este un deficit de 500 de milioane de euro.  
 
Ministrul a explicat ca masura de sprijin pentru HoReCa ar putea incepe in urmatoarea luna.
 
"Avem si o masura HoReCa prin care toate intreprinderile din zona HoReCa vor primi 20% din scaderea cifrei de afaceri intre 2019 - 2020 (...) Sper ca in urmatoarea luna sa incepem apelul. (...) Ca sa nu mai existe buluceala la inceput sau la final, vom imparti banii. Toata lumea aplica intr-o perioada, evaluam cererile si apoi 2,5 miliarde lei, ca atat avem disponibil, ii vom imparti la toti. Toata lumea va primi, poate nu toti banii, dar toata lumea va primi", a mai explicat Nasui.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: claudiu nasuieconomieministrul economieirelaxare restrictiimasuri de sprijin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

ANEIR a facut plangere penala ministrului Economiei

de Florin Amariei
19 Aug 2021
ANEIR i-a facut plangere penala ministrului Economiei. Iata de ce! "Dupa 8 luni de insistente demersuri la toate autoritatile publice pentru...

Asociatie: Ministrul Economiei a condamnat la moarte exportul romanesc

de Florin Amariei
26 Apr 2021
Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor spune ca ministrul Economiei a condamnat la moarte exportul romanesc pentru ca anumite firme...

Ministerul Economiei si ASE Bucuresti au lansat un curs de educatie antreprenoriala

de Idei de afaceri
21 Nov 2016
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si Academia de Studii Economice din Bucuresti au lansat in parteneriat un curs...

7 vesti bune pentru economie si afaceri in 2016

de Idei de afaceri
06 Ian 2016
Antreprenorii, si nu numai, se intreaba cum va evolua economia in 2016? Estimarile economistilor arata ca acest an va fi cu siguranta mai bun decat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]