Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Negocieri de afaceri in 3 secrete
Negocierile reprezinta zone de dificultate majora pentru multi antreprenori si manageri. Unii le evita, altii iau taurul de coarne si pornesc la drum mai mult sau mai putin pregatiti. In fapt, negocierile pot fi cele mai dificile aspecte legate de afaceri, intrucat ele decid viitorul lor, directia in care acestea se vor indrepta.
Iata 3 secrete pe care le puteti folosi in cele mai aprigi negocieri de afaceri:1. Negocierile de afaceri trebuie tratate cum ne tratam copiii. O idee/nevoie/dorinta se naste si apoi o crestem, o dezvoltam pana cand se obtin rezultatele mult dorite. Investiti timp, rabdare, creativitate si multa motivatie in dezvoltarea negocierilor catre fagasul dorit. Nici copiii si nici negocierile nu se cresc in mod favorabil atunci cand ne grabim, cand nu planificam aspectele importante, cand nu ne documentam si cand nu suntem destul de precauti.
2. Negocierile de afaceri nu trebuie niciodata sa se transforme in batalii si niciodata nu trebuie sa fim primii care sa aruncam cifre pe masa de discutie. In momentul in care ati dat un pret oarecare, deci nu neaparat cel final sau cel legat de aspectul cel mai important, ati lasat sa se vada intreaga mentalitate si atitudinea dvs fata de obiectul negocierii, fata de adversarul dvs din negocieri.
Imaginati-va ca interlocutorul dvs se astepta la un pret mult mai mic si daca ar fi fost lasat, l-ar fi oferit. In acest moment, el poate creste in asteptari si cerinte, dat fiind ca ati inceput din start de la un pret eronat si cu o atitudine gresita. Amanati, folositi diverse artificii si conduceti-va discutiile in incercarea de a va convinge interlocutorii sa arunce primii cifrele de la care se vor porni negocierile de afaceri.
3. Negocierile de afaceri sunt jocuri psihologice pe care le putem castiga doar atunci cand realizam psihologia din spatele lor, psihologia dupa care se ghideaza interlocutorul nostru. Nu va stricati toate sansele de a scoate cifre imaculate si pe gustul si nevoile dvs prin a da semnale gresite:
3.1. Nu intarziati negocierile si nu amanati intalnirile deoarece veti demonstra lipsa de respect si il puteti infuria pe interlocutorul dvs care se poate razbuna printr-o cerinta mai ridicata in ceea ce priveste pretul de pornire si cel de comfort.
3.2. Nu va grabiti si in niciun caz nu lasati sa se vada ca va doriti sa incheiati negocierile cat mai rapid. O asemenea postura denota faptul ca va permiteti sa acordati un pret mai mare sau ca vi se face un favor prin simplul fapt ca se accelereaza ritmul negocierilor. Interlocutorii se pot infuria si pot creste cifrele.
3.3. Nu cautati sa aveti doar dvs de castigat pentru a va asigura sanse sporite in viitor. Vorba se duce si niciun negociator nu va incerca sa intre in negocieri cu dvs fiindca v-ati construit o reputatie de hraparet si care castiga in mod exclusiv.
Articole conexe
Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni
de Bianca TilaCifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an
de Bianca TilaINS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit