Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Negocieri de succes in orice domeniu in 3 pasi esentiali
Negocierile fac parte din lumea afacerilor si aici, in mediul business trebuie valorificate abilitatile de negociere, puterea de documentare si cercetare a pietei, flexibilitatea in gandire si in modul de actiune. Un bun negociator este o persoana care poate obtine solutii viabile pe termen lung, o persoana care nu apeleaza la tehnici de manipulare si care isi poate sustine punctul de vedere alaturi de argumente puternice, argumente solide bazate pe rationament si calcule matematice.
Centrul negocierilor, putem spune fara sa gresim, ca este matematica pura. Un bun negociator va veni cu anumite cerinte si asteptati bazate pe statistici, pe calcule reiesite din cercetarea pietei din analize de piata si studii de marketing si nu numai. Un bun negociator va fi unul care va tine cont de principiile etice din mediul business si va lua in considerare doar solutiile care ii vor oferi rezultate optime pentru situatia cu care se confrunta.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Propriul meu plan de afaceri
Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Iata 3 sfaturi esentiale pentru negocieri de succes:
1. Nu amanati negocierile, nu trageti de timp si nu intarziati. Respectul reciproc este un element esential in cadrul negocierilor si acesta va va asigura toate sansele unei negocieri corecte si nepartinitoare.
2. Negociatorii se formeaza, se educa si se disciplineaza la fel ca orice alti oameni de meserii diferite. Aveti nevoie de un coach care sa va ajute sa livrati cele mai bune „discursuri”, sa aduceti in discutie cele mai rationate si solide argumente. De asemenea, aveti nevoie de o intreaga echipa de marketeri, administratori, reprezentati ai diverselor departamente care sa va ajute sa va consolidati un plan de negocieri perfect optimizat pentru rezultate maxime.
3. Negocierile vor detine rezultate favorabile celor care se documenteaza mai bine, care isi cerceteaza contra-negociatorul in profunzime. Aflati totul despre compania, firma pe care o detine, despre foste afaceri, despre parteneri, despre personalitatea sa, despre modul in care isi conduce afacerile si mai ales, despre planurile sale de viitor. Astfel, veti putea veni cu propuneri care sa ii surada si pe care sa nu le poata refuza. Cooptati specialisti care sa va ajute sa depuneti munca de cercetare si documentare si sa o mapati pe planul dvs de negocieri, implicit pe planul de cerinte si asteptari pe care le detineti din partea negocierilor ce vor fi duse.
Articole conexe
INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit