Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nissan si Renault: Acord asupra aliantei

de Bianca Tila 30 Ian. 2023 310
Nissan si Renault: Acord asupra aliantei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei doi producatori de autovehicule, Nissan si Renault, au decis o restructurare a aliantei lor. Aceasta ii va pune pe picior de egalitate, Nissan investind in noua divizie de vehicule electrice a grupului francez, potrivit Reuters.

Decizia a fost luata dupa aproape patru luni de negocieri intense. Totusi, producatorii au dat si de aspecte sensibile, precum dorinta Nissan de a-si proteja prorietatea intelectuala si tehnologiile in domeniul automobilelor electrice, hibride si conducere autonoma. Aceste puncte sunt considerate de catre companie cruciale in competitivitatea sa in viitor, conform surselor Reuters.
 
In ceea ce priveste acordul, Renault isi va reduce participatia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%. In acest sens, participatia de 28% ramasa se va transforma intr-un trust francez, potrivit Renault. Ulterior, Renault va transmite instructiuni mandatarului sa vanda acele actiuni, evaluate la 4,1 miliarde de dolari. Masura se va desfasura in conditii rezonabile din punct de vedere comercial pentru grupul francez.
 
Actiunile Renault au urcat cu aproape 25%, iar titlurile Nissan au afisat un avans de 3% dupa ce au anuntat ca discuta restructurarea alientei lor. De asemenea, reconfigurarea acestei aliente are implicatii pentru ambele companii, dar si pentru partenerul de alianta Mitsubishi Motors. Schimbarile tehnologice majore din industria auto forteaza companiile sa incheie parteneriate si sa concureze cu o serie de nou veniti si cu firmele de tehnologie.
 
In acest sens, Renault a incheiat un parteneriat cu firme ca Geely Automobile Holdings si gigantul din domeniul semiconductorilor Qualcomm Inc.
 
In prezent, Renault lucreaza la finalizarea acordului cu Geely, separat. In plus, incearca sa aduca producatorul de petrol Aramco in calitate de investitor si partener pentru dezvoltarea motoarelor pe benzina si a tehnologiilor hibride, conform Reuters.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: industria autonissanrenaultalianta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Renault: Vanzarile au inregistrat cresteri de 11% in primul trimestru

de Bianca Tila
11 Iul 2023
Renault a anuntat ca in primele sase luni ale acestui an a reusit sa vanda 770.807 de autoturisme si utilitare la nivel mondial. Comparativ cu...

Industria auto din Romania incepe anul in crestere

de Bianca Tila
15 Feb 2023
Cele doua uzine de automobile din Romania au produs mai mult in comparatie cu un an in urma. In ceea ce priveste volumul, acesta este in scadere fata...

Vinde Renault uzina de la Mioveni?

de Bianca Tila
26 Mai 2022
Renault a primit mai multe oferte de parteneriat pentru divizia responsabila de motoare diesel si benzina. Aceasta urmeaza sa fie infiintata alaturi...

Salariul mediu in industria auto plaseaza Romania pe locul 5 in regiune

de Florin Amariei
19 Sep 2019
Conform unei analize eJobs citat de Agerpres, Romania se afla pe locul 5 in regiune la capitolul salariu mediu in industria auto. In acelasi timp,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]