Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua achizitie pe piata aviatiei. Lufthansa vrea sa cumpere ITA Airways

de Bianca Tila 24 Nov. 2022 569
O noua achizitie pe piata aviatiei. Lufthansa vrea sa cumpere ITA Airways
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lufthansa are de gand sa achizitioneze operatorul aerian italian ITA Airways. In acest sens, compania germana ia in considerare depunerea pe cont propriu a unei oferte pentru preluarea ITA Airways.

Lufthansa a luat decizia inaintarii unei oferte in urma discutiilor esuate dintre autoritatile de la Roma si alti potentiali ofertanti, potrivit Agerpres.
 
In ceea ce priveste compania aeriana italiana, aceasta este controlata de catre stat in proportie de 100%, dupa mai multi ani de tentative fara succes de gasire a unui cumparator. Valoarea ITA Airways este cuprinsa intre 1,2 si 1,4 miliarde de euro, potrivit unor surse financiare.
 
In prezent, Lufthansa analizeaza baza de date a ITA pentru a putea face o oferta pe cont propriu pentru achizitionarea operatorului aerian italian. De asemenea, conducerea companiei germane ia in calcul si o gama larga de optiuni, printre care sa devina partener minoritar sau sa renunte la tranzactie. Discutiile se afla intr-un stadiu preliminar, nefiind decisa directia finala a negocierilor, potrivit surselor.
 
In acest sens, Lufthansa a fost fortata sa-si evalueaze urmatoarele decizii, avand in vedere ca partenerul si principalul licitator, MSC Mediterranean Shipping Company SA, a anuntat ca abandoneaza procesul. Acest fapt a reprezentat o lovitura pentru eforturile Italiei de a vinde ITA dupa anii de pierderi masive inregistrate de compania aeriana.
 
Preluarea principalului operator italian de catre Lufthansa se afla pe masa discutiilor de cativa ani. Tranzactia ar putea preveni ca o firma rivala sa-si sabileasca un hub transatlantic important la Milano. Astfel, zborurile facute de Lufthansa din Munchen ar putea fi amenintate. 
 
Totusi, depunerea unei oferte pe cont propiu ar putea prezenta dificultati. Piata aviatiei din Italia este mult mai competitiva comparativ cu cea din Germania. Operatorii aerieni low-cost, inclusiv Ryanair, reusesc sa-si majoreze cota de piata punand presiune asupra preturilor biletelor.
 
Astfel, Lufthansa ar putea intampina probleme, avand in vedere ca trebuie sa-si majoreze profitabilitatea pentru achitarea datoriilor facute in perioada pandemiei. 
 
Baza de data a ITA ramane deschisa, iar ministrul italian de Finante, Giancarlo Giorgetti, sustine ca Lufthansa inca este interesata. Reprezentantii companiei germane nu au dorit sa comenteze.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: lufthansaita airwaysachizitiepiata aviatiei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]