Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitatea unei afaceri "pufoase" si profitabile - crescatoria de iepuri

de Andrioae Ruxandra 02 Aug. 2014 4115
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planuiesti sa incepi o crescatorie de iepuri cu scopuri comerciale? Crezi ca ai putea da lovitura pe piata de afaceri daca lansezi un asemenea proiect? Mai jos ai cateva idei care te vor ghida pentru a reusi sa-ti pui pe picioare afacerea. Vei afla ce fel de echipamente iti trebuie pentru crescatorie, ce fel de hrana si alte informatii importante despre cresterea iepurilor.

 
O crescatorie de iepuri presupune investitii in functie de dimensiunile terenului pe care l-ai ales. Poti avea, pentru inceput, intre 15 si 100 de iepuri. Investitia initiala s-ar putea invarti in jurul sumei de 1.000 de euro, dar trebuie sa ai alocati bani si pentru construirea custilor, ale caror modele le poti gasi fie pe internet, fie le poti achizitiona la mana a doua. 
 
Este important sa alegi cum vrei hrani iepurii: in mod natural sau pe baza de concentrate. Planul de afaceri este obligatoriu, pentru ca astfel vei determina cheltuielile si venitul prevazut, concurenta si alte aspecte importante de care trebuie sa tii cont in aceasta afacere. 
 
Poti incepe crescatoria avand doar cativa masculi si mai multe femele, pentru ca in decursul unui an numarul de exemplare va creste rapid. O crescatorie de iepuri este simplu de intretinut, intrucat nu ai alte investitii de facut in afara celor initiale. Asadar, afacerea se va dezvolta singura sub ochii tai. Iepurii se inmultesc de 5-6 ori pe an, dand nastere puilor dupa o luna de gestatie. Femelele nasc in jur de 8-9 pui, acestia fiind gata de taiat dupa 12 saptamani de la nastere.
 
Crescatoria trebuie sa fie bine ventilata, iar custile trebuie sa fie construite din metal, pentru a putea fi curatate cu usurinta. Iepurii sunt crescuti fie pentru blana, fie pentru carne, iar unele exemplare pot fi folosite in laboratoare, pentru teste. Este necesar sa te interesezi de cresterea iepurilor in functie de caracteristicile rasei lor. 
 
Inainte de a deschide crescatoria, trebuie sa te intrebi: cui vei vinde iepurii? Restaurantelor, carmangeriilor, clientilor individuali, laboratoarelor sau altor crescatori in scopul reproducerii? Poti cere parerea altor antreprenori cu experienta sau te poti integra in comunitatile de fermieri care cresc si iepuri, pe langa alte animale.
 
De asemenea, trebuie sa stii totul despre iepuri, despre ingrijirea acestora, despre reproducere, despre hrana, eventual despre bolile la care sunt predispusi si despre metodele de prevenire a aparitiei acestora.
 
Pentru a-ti pune pe picioare afacerea, trebuie sa o inregistrezi si sa iti iei toate avizele necesare functionarii. Daca planuiesti sa cresti iepuri pentru carne, ar trebui sa te gandesti la taierea si la depozitarea carnii in conditii propice pentru distribuire. Tine cont si de faptul ca iepurii trebuie crescuti la temperaturi echilibrate, fiind sensibili la caldura sau la frig. Asigura-te ca exemplarele tale sunt pe deplin sanatoase si ca arata foarte bine, intrucat potentialii cumparatori vor vrea sa le vada inainte de a le cumpara. Pentru a reduce cheltuielile afacerii poti infiinta crescatoria in propria ta curte (daca este incapatoare).
 
Trebuie sa stii ca abia in al doilea an afacerea va incepe sa dea roade, pentru ca atunci vei obtine un profit asemanator cu investitia initiala: daca ai investit 1.500 de euro, profitul tau va fi tot atat. 
O familie de iepuri este alcatuita dintr-un mascul si 10 femele si poti avea pana la 100 de familii in crescatoria ta. Pentru inceput, nu ai nevoie de angajati, fiind genul de afacere care poate fi administrata chiar de o singura persoana.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriiepuricrescatorie iepuriafaceri profitabileafaceri iepuriingrijire iepuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]