Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pasii pentru infiintarea si obtinerea autorizatiilor pentru o covrigarie, o gogoserie sau o patiserie
21 Ian. 2012
31580
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Covrigariile, patiseriile si gogoseriile inca se bucura de profituri considerabile. Produsele lor sunt considerate a fi ieftine si satioase si proiectul de demarare este unul mai simplu si mai putin costisitor decat in cazul altor afaceri mai complexe.
Iata care sunt pasii necesari pentru autorizarea unei covrigarii, gogoserii, sau a unei patiserii:1) Infiintarea firmei la Registrul Comertului.
2) Inregistrarea punctului de lucru pri n eliberarea Certificatului constatator cu activitatile
ce se vor desfasura in spatiul repectiv.
3) Obtinerea autorizatiilor sanitare si sanitar -veterinare
4) Obtinerea autorizatiilor PSI. Se intocmeste documentatia tehnica si se depune dosarul la
institutiile abilitate legal sa elibereze autorizatiile de functionare.
5) Obtinerea autorizatiei de functionare eliberata de primarie.
Pentru eliberarea autorizatiei veti depune o cerere insotita de urmatoarele documente:
- actul de infiintare a firmei sau autor izatia in cazul persoanelor fizice;
- specificatia tehnica a produsului/produselor cu men tionarea conditiilor de calitate si data
durabilitatii minimale;
- schita-plan a unitatii cu specificarea spatiilor de productie si depozitare, a instalatiilor sau
utilajele, capacitatea de productie;
- fisa de date privind calificarea personalului. Anexati fisei si copii dupa diplomele de
calificare ale angajatilor.
Siguranta alimentelor - HACCP reprezinta un subiect primar al Uniunii Europene. HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points sau analiza riscului si punctele critice de control) analizeaza din punct de vedere fizic, chimic s i microbiologic, modul de desfasurare a productiei de alimente, distributia, aprecierea punctelor de risc si elaboreaza caile de prevenire a pericolelor si posibilitatea reducerii riscurilor. Implementarea este obligatorie din ianuarie 2007.
Producatorii de alimente, furnizorii, depozitantii, unitatile de desfacere, restaurantele, unitatile precum cantine etc ., sunt obligati sa se supuna legii numarul 924/2005, care in Romania a intrat in vigoare incepand din data de 1 o ctombrie 2006, lege care obliga intocmirea si aplicarea sistemului de siguranta a alimnetelor HACCP.
Mentionam ca sistemul HACCP nu poate functiona singur. El este legat de stabilirea inprealabil a regulilor de buna practica (GHP sau GMP) privind:
- constructia si amplasarea;
- utilajele sau echipamentele folosite;
- procesul tehnologic;
- personalul;
- curatenia si dezinfectia;
- combaterea daunatorilor;
- materiile prime si auxiliare folosite inclusiv apa ;
- traseul parcus de produse.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 4.13 din 5 - 152 voturi.Articole conexe
Dosar de afaceri - Cum sa-ti deschizi o patiserie?
de Andreescu Sorin
11 Mai 2016
De la delicioasele strudele, merdenele sau cornuri cu diverse umpluturi, oferta patiserilor romani s-a diversificat foarte mult in ultimul timp,...
8 pasi pentru obtinerea produselor de patiserie. Secrete tehnice pentru o afacere de succes
de Idei de afaceri
30 Aug 2017
Pateurile aburinde, abia scoase din cuptor, sunt irezistibile si mirosul lor imbietor il determina pe orice trecator, mai mult sau mai putin...
Spatiul si utilitatile de care aveti nevoie pentru a va deschide o covrigarie personala
de Zenobia Badescu
01 Nov 2011
Legat de zona geografică , lansarea unei afaceri cu covrigi este recomandat ă în localităţi cu
8.000 - 10.000 de locuitori. Aceasta nu este...
Patiserie - un profit de 5-7%
de Silvia Bucsan
17 Sep 2008
Silvia Nita este foarte pasionata de dulciuri si, pentru ca nu prea avea timp sa le faca acasa, s-a decis acum 12 ani sa infiinteze propria patiserie....
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- GRATUIT: Afla clar si la obiect, ce trebuie sa faci ca sa iti inmultesti banii la bursa!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!