Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasii pentru infiintarea si obtinerea autorizatiilor pentru o covrigarie, o gogoserie sau o patiserie

de Idei de afaceri 18 Sep. 2024 35962
Pasii pentru infiintarea si obtinerea autorizatiilor pentru o covrigarie, o gogoserie sau o patiserie
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Covrigariile, patiseriile si gogoseriile inca se bucura de profituri considerabile. Produsele lor sunt considerate a fi ieftine si satioase si proiectul de demarare este unul mai simplu si mai putin costisitor decat in cazul altor afaceri mai complexe.

Iata care sunt pasii necesari pentru autorizarea unei covrigarii, gogoserii, sau a unei patiserii:

- Infiintarea firmei la Registrul Comertului

- Inregistrarea punctului de lucru prin eliberarea Certificatului constatator cu activitatile ce se vor desfasura in spatiul repectiv

- Obtinerea autorizatiilor sanitare si sanitar - veterinare

- Obtinerea autorizatiilor PSI. Se intocmeste documentatia tehnica si se depune dosarul la institutiile abilitate legal sa elibereze autorizatiile de functionare

- Obtinerea autorizatiei de functionare eliberata de primarie

Pentru eliberarea autorizatiei veti depune o cerere insotita de urmatoarele documente:

- actul de infiintare a firmei sau autor izatia in cazul persoanelor fizice

- specificatia tehnica a produsului/produselor cu men tionarea conditiilor de calitate si data durabilitatii minimale

- schita-plan a unitatii cu specificarea spatiilor de productie si depozitare, a instalatiilor sau utilajele, capacitatea de productie

- fisa de date privind calificarea personalului. Anexati fisei si copii dupa diplomele de calificare ale angajatilor

Siguranta alimentelor - HACCP reprezinta un subiect primar al Uniunii Europene. HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points sau analiza riscului si punctele critice de control) analizeaza din punct de vedere fizic, chimic s i microbiologic, modul de desfasurare a productiei de alimente, distributia, aprecierea punctelor de risc si elaboreaza caile de prevenire a pericolelor si posibilitatea reducerii riscurilor. Implementarea este obligatorie din ianuarie 2007.

Producatorii de alimente, furnizorii, depozitantii, unitatile de desfacere, restaurantele, unitatile precum cantine etc ., sunt obligati sa se supuna legii numarul 924/2005, care in Romania a intrat in vigoare incepand din data de 1 o ctombrie 2006, lege care obliga intocmirea si aplicarea sistemului de siguranta a alimnetelor HACCP.

Mentionam ca sistemul HACCP nu poate functiona singur. El este legat de stabilirea inprealabil a regulilor de buna practica (GHP sau GMP) privind:

- constructia si amplasarea;

- utilajele sau echipamentele folosite;

- procesul tehnologic;

- personalul;

- curatenia si dezinfectia;

- combaterea daunatorilor;

- materiile prime si auxiliare folosite inclusiv apa;

- traseul parcus de produse

Coduri CAEN


Lista activitatilor care se autorizeaza in baza declaratiei pe propria raspundere:

1071 - Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie
 
1072 - Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie
 
1089 - Fabricarea altor produse alimentare n.c.a.
 
4724 - Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate
 
5610 - Restaurante
 
5630 - Baruri si alte activitati de servire a bauturilor


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: covrigariepatiseriegogoserieinfiintare covrigarie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Covrigarie. Cine sunt clientii si cum ii atrageti?

de Idei de afaceri
19 Apr 2024
Consumatorii de covrigi fac parte din toate categoriile sociale, avand orice varsta. Segmentul de piata reprezentativ este alcatuit...

Dosar de afaceri - Cum sa-ti deschizi o patiserie?

de Andreescu Sorin
11 Mai 2016
De la delicioasele strudele, merdenele sau cornuri cu diverse umpluturi, oferta patiserilor romani s-a diversificat foarte mult in ultimul timp,...

8 pasi pentru obtinerea produselor de patiserie. Secrete tehnice pentru o afacere de succes

de Idei de afaceri
30 Aug 2017
Pateurile aburinde, abia scoase din cuptor, sunt irezistibile si mirosul lor imbietor il determina pe orice trecator, mai mult sau mai putin...

Spatiul si utilitatile de care aveti nevoie pentru a va deschide o covrigarie personala

de Zenobia Badescu
01 Nov 2011
Legat de zona geografică , lansarea unei afaceri cu covrigi este recomandat ă în localităţi cu 8.000 - 10.000 de locuitori. Aceasta nu este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]