Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pepco raporteaza un declin al vanzarilor semestriale

de Bianca Tila 11 Apr. 2024 28
Pepco raporteaza un declin al vanzarilor semestriale
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pepco a atras atentia ca mediul comercial in Europa ramane dificil. De asemenea, compania a raportat un declin de 2,5% al vanzarilor semestriale la magazinele deschise de cel putin un an.

Pepco Group este listata la Bursa de la Varsovia. Comania a lansat doua avertizari de profit in luna septembrie. In perioada octombrie 2023 - martie 2024, veniturile grupului au inregistrat cresteri cu 11% la un curs de schimb constant, ajungand la 3,2 miliarde de euro, in contextul deschiderii a 289 de noi magazine, potrivit Agerpres.
 
In ceea ce priveste ultimul an, Pepco a pierdut mai mult de jumatate din capitalizarea bursiera.
 
Joi, compania a anuntat numirea lui Stephan Borchert, fost sef al producatorului de ochelari GrandVision, in functia de director general, incepand cu data de 1 iulie.
 
Andy Bond va ramane presedintele executiv pana pe 1 octombrie, cand va reveni la functia de presedinte non-executiv.
 
"In timp ce mediul comercial ramane dificil, suntem incurajati de semnele unei imbunatatiri a performantei in unele piete de baza ale Pepco din CEE (Europa Centrala si de Est) – o regiune geografica cheie pentru grup – in trimestrul doi", a declarat Bond.
 
Grupul a mentionat ca este incurajat de imbunatatirea marjei brute, pe fondul atenuarii costurilor de productie, inclusiv cu materiile prime si transportul, precum si rate de schimb mai favorabile.
 
Perturbarile in transportul de la Marea Rosie continua sa majoreze costurile de transport si aduce o intarziere a livrarilor de marfuri.
 
"Per ansamblu, grupul ramane increzator ca va inregistra o crestere profitabila in acest an financiar", se arata in comunicatul Pepco.
 
Cu toate ca firma a anuntat ca in luna februarie va iesi de pe piata austrica, inca intentioneaza sa deschida cel putin 400 de noi magazine in acest an financiar.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: pepcodeclinmediu comercial europa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]