Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Piata de mancare din zonele urbane, in scadere. Livrarile au tinut sectorul la limita supravietuirii
242
0
22 Feb. 2021
Dosare de afaceri
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Piata de mancare gatita si bauturi din zonele urbane a cunoscut o scadere dramatica, dar livrarile au tinut sectorul la limita supravietuirii, conform unui nou studiu efectuat in Romania.
"Valoarea totala anuala a pietei de mancare gatita si bauturi out of home (restaurante standard, fast-food, cantine, pub-uri si supermarket-uri) in cinci dintre cele mai mari orase din tara (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj si Brasov) s-a ridicat in 2020 la 10,2 miliarde lei, ceea ce reprezinta o scadere de doar 29% fata de nivelul de 14,1 miliarde de lei din anul 2019", releva studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training si consultanta din Romania.
Cele 5 orase reprezinta 60% din total piata, ceea ce duce industria ospitalitatii la o valoare de 17 miliarde lei in anul 2020.
"Cine a vrut sa faca treaba in HoReCa a putut face si a gasit consumatori dispusi sa comande. Cei curajosi, care au riscat si investit in zona de delivery, si-au dublat volumul comenzilor. Ne dorim ca studiul nostru, aflat la a patra editie, sa fie un barometru pentru orice antreprenor si manager din industria ospitalitatii care vrea sa-si fundamenteze deciziile pe baza datelor statistice si a interpretarilor calitative in cea mai grea perioada din ultimii 30 de ani", a declarat Florin Maxim, fondator al Hospitality Culture Institute.

Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Cultura de sofran
Potrivit studiului Hospitality Culture Institute, 47% din piata de mancare gatita este generata in prezent de servicii de delivery. Astfel, serviciile de delivery sunt utilizate de 9 din 10 respondenti din Bucuresti si din marile orase din tara.
De asemenea, 63% dintre respondentii care au comandat mancare cel putin o data in ultimele 6 luni au facut-o pentru acasa in cele multe situatii, in timp ce doar 17% la locul de munca.
Pentru urmatoarele 6 luni nu se preconizeaza o scadere a comenzilor prin intermediul serviciilor de delivery, conform Hospitality Culture Institute.
Studiul analizeaza si comportamentul consumatorilor referitor la masurile de preventie impotriva Covid-19, cat si estimari asupra veniturilor. In acest sens, 40% dintre cei intervievati au declarat ca bugetul pentru mancatul in oras a scazut in ultimul an.
Editia a patra a celui mai mare studiu national in zona de food a fost realizata la inceputul anului 2021 in cinci dintre cele mai mari orase din Romania: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Iasi.
Culegerea datelor cantitative s-a realizat prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Studiul a fost realizat de Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training si consultanta din Romania care studiaza piata si tendintele din industria HoReCa, in parteneriat cu Exact Business Solutions, companie cu experienta de peste 10 ani in marketing research.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Articole conexe
Studiu: Pretul locuintelor va scadea cu pana la 10%
de Florin P. Amariei
09 Sep 2020
Un noua studiu releva faptul ca pretul locuintelor va scadea cu pana la 10% in aceasta perioada.
Compania a prezentat rezultatele unui studiu...
Studiu. Romanii vor sa se angajeze in numere record
de Florin P. Amariei
10 Aug 2020
Un nou studiu releva faptul ca romanii sunt interesati de joburi noi, marea lor majoritate dorind sa-si schimbe locul actual de munca.
Peste 1,3...
Studiu: 15% din angajatii din privat ar prefera sa fie la stat acum
de Florin P. Amariei
23 Iul 2020
Un nou studiu releva faptul ca 15% din angajatii din sectorul privat ar prefera sa isi desfasoare activitate la stat acum. Iata motivele si ce alte...
Studiu: Ce vor angajatii in 2020
de Florin P. Amariei
09 Ian 2020
Un nou studiu releva lucruri suficient de ingrijoratoare pentru companii. Angajatii au spus ce vor sub protectia anonimatului, asadar avem cateva...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2021
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura! Produceti BERE ARTIZANALA! Click aici
- Ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici? Lavanda este cultura ideala. Click aici
- Incepe propria afacere in agricultura: iata cei 3 arbusti care te pot imbogati: Goji, Merisoare si Aronia. Click aici
- Cum sa intocmesti propriul plan de afaceri: modele editabile, sfaturi si atentionari
- Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon! Afla secretele afacerii
- Cum sa faci bani in agricultura: tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran. Click aici
Comentarii0 comentarii