Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata hoteliera din Romania se afla sub standardele globale

de Bianca Tila 26 Aug. 2024 62
Piata hoteliera din Romania se afla sub standardele globale
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria mondiala a turismului de lux va atinge valoarea de 2,3 bilioane de dolari pana in anul 2030.

In ceea ce priveste aceasta piata, Romania se afla in urma standardelor globale, cu o pondere mult mai mica de facilitati high-end, potrivit raportului "Romania Hotel Market".
 
In acest an, pe plan local, sunt asteptate a fi livrate 13 proiecte hoteliere importante, inclusiv cinci hoteluri de 5 stele si sase hoteluri de 4 stele. 
 
De asemenea, Romania atrage atentia operatorilor de hoteluri de lux Kempinski, Mondrian, The Crest Collection si Hyatt, care sunt asteptati sa intre pe piata in urmatorii cinci ani, spun realizatorii documentului, Crosspoint Real Estate.
 
"Acest aflux de branduri hoteliere high-end este de asteptat sa ridice standardele industriei ospitalitatii din Romania si sa atraga mai multi turisti internationali. In plus, este foarte probabil ca acest upgrade, in ceea ce priveste calitatea facilitatilor de cazare din Romania, sa incurajeze investitiile", sustin specialistii in real-estate.
 
In primul semestru al acestui an, in intreaga Europa, tranzactiile hoteliere au depasit cu 15 miliarde de euro, cu accent pe proprietatile de 4 si 5 stele, precum si pe cele de lux.
 
Volumul investitiilor hoteliere din tara l-a depasit deja pe cel din 2023, in perioada analizata, pana la 29 de milioane de euro, respectiv 7% din volumul total al investitiilor, in prima jumatate a anului curent.
 
In ceea ce priveste gradul de ocupare din Romania, datele BNR releva faptul ca acesta a fost de 25% pentru toate tipurile de cazare, respectiv de 33% pentru hoteluri. In total, s-au afisat 11,3 milioane de innoptari in S1 din 2024, dintre care 7,6 milioane de nopti au fost rezervate in hoteluri.
 
Hotelurile moderne performeaza peste medie, inregistrand o pondere de 59,6% rezervari si un RevPAR (venit pe camera disponibila) de 53 euro, la nivel national. 
 
In Bucuresti, hotelurile au un grad de ocupare de 67% si un RevPAR de 69 euro.
 
"Desi cererea din sectorul hotelier a ramas relativ stabila comparativ cu prima jumatate a anului 2023, performanta financiara a industriei turismului intampina dificultati in mentinerea aceluiasi nivel, cresterea diferentei dintre cheltuielile turistilor straini in Romania si cele ale turistilor romani in strainatate, din prima jumatate a anului 2024, fiind unul dintre factori. 
 
Unul dintre principalele motive pentru acest dezechilibru a fost stocul redus de facilitati de cazare de calitate. La nivel mondial se estimeaza ca industria turismului de lux va atinge 2,3 bilioane de dolari pana in 2030, iar numarul camerelor de lux la nivel global ar putea ajunge la 1,9 milioane, de la 1,6 milioane in 2023. 
Romania, insa, este in urma standardelor globale in ceea ce priveste piata hoteliera de lux, cu o pondere mult mai mica de facilitati high-end. 
 
Cu toate acestea, perioada post-pandemica a oferit proprietarilor si investitorilor oportunitatea de a se alinia la tendintele internationale prin modernizarea proprietatilor existente sau achizitionarea celor cu potential semnificativ de dezvoltare", se mentioneaza in raport.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: industria hotelierahotel romaniaindustria mondiala a turismului

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]