Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila 08 Nov. 2023 122
Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o perspectiva cu care se joaca multi, insa nu toti ating succesul.

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

 

Ideea unei afaceri incepe simplu si usor, prin realizarea unei scheme. Daca ati mai fost pe aici, stiti doar ca o afacere nu are alt inceput decat planul de afaceri. Orice alegere faceti, orice domeniu alegeti, toate businessurile incep cu un plan bine pus la punct. 
 
Vreau sa vorbim despre ce inseamna un plan de afaceri in domeniul HoReCa si mai specific, planul de afaceri al unui restaurant. Aceasta sarcina poate fi provocatoare si descurajanta, insa este nevoie de parcurgerea sa pentru a vizualiza de sus toate oportunitatile.
 
Restaurantele au crescut in ochii oamenilor, devenind o zona de prim interes pentru investitori si oameni de afaceri din intrega lume. Puterea gustului a fermat gurmanzii, iar fiecare locatie noua descoperita trebuie sa fie sarbatorita cu o mancare autentica. 

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Stiu ca restaurantele par a fi pura pasiune a bucatarilor, insa acestea sunt afaceri la baza, iar fiecare componenta trebuie sa-si vada tinta. Esti antreprenor, bucatar, incepator? Daca vrei o afacere de tip restaurant vorbim mai intai de planul de afaceri.
 
Pe masa avem punctul forte si anume resturantul, insa trebuie sa te hotarasti catre ce zona te orientezi. Exista resurante de tip fast-food, foarte convenabile pentru orasele aglomerate, restaurantele de familie cu o istorie care pot impresiona orice turist, restaurante specializate pe o anumita cultura, precum cele asiatice unde multi se impiedica de chopstix sau restaurantele rafinate cu multe stele. 


 
De asemenea, in demararea unui restaurant trebuie sa iei in calcul costurile fixe si variabile. In acest sens, la costurile fixe vom include chirie/cheltuieli de proprietate, asigurare si salariile, in timp ce la costurile variabile includem salariile pe ora, alimentele, utilitatile si publicitatea.
 
La sfarsit, toate componentele unui plan de afaceri trebuie sa stabileasca rentabilitatea continua. In acest punct ne putem apuca de cladirea restaurantului, chiar daca asta poate insemna construirea efectiva a localului. 
 
Totusi, e mult pana acolo, nu? Noi ce avem pana in acest punct? Avem pasiune si hotarare, vrem un resturant cu mancare buna din care oamenii sa iasa fericiti. 
 
Fiecare plan de afacere are puncte fixe, pe care acum le vom completa, avand in vedere ca am citit celelalte articole dedicate de pe site, nu-i asa?
 
Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Plan de afaceri pentru un restaurant


Bun, sa ne concentram pe punctele specifice unui plan de afaceri pentru un restaurant. 
 

Sigla

 
Sigla restaurantului trebuie sa fie unica, pentru acest lcuru incearca sa le dai cat mai multe detalii designerilor cu care lucrezi. Apeleaza la oameni creativi care iti pot contura ideea.
 
Sigla este esentiala pentru orice afacerea, aceasta trezeste oamenilor emotii si aminteste gustul mancarii din restaurant. Subliez faptul ca aceasta trebuie sa fie aleasa cu grija, nu pune presiune pe aceasta etapa. 
 
Alaturi de logo puteti folosi un slogan atragator care va completa mancarea oferita.
 

Clientii tinta

 
Clientii tinta care doriti sa-i atrageti trebuie sa fie predeterminati. Stabilirea acestui pas va determina meniul si setarea restaurantului. Luati lucrurile incet si alcatuiti o lista in care sa includeti: varsta, ocupatia, venitul, gustul mancarii. 
 
Trebuie sa va ganditi ce gusturi vreti sa satisfaceti. Daca este vorba de corporatisti, lucrurile trebuie sa fie gustoase, chiar daca se mananca dupa cateva ore de la achizitie si usor de mancat cu tacamuri. Sa recunoastem, nu vedem prea des corporatisti care mananca aripioare cu mana, nu? Pentru aceasta grupa de oameni trebuie sa ne adaptam, multi lucreaza in fata laptopului si au nevoie de maini curate, nu pot murdari intreg spatiul de lucru.
 

Amplasarea restaurantului

 
In calculul succesului, amplasarea restaurantului joaca un rol important. Poate sunteti de parere ca acest pas este ineficient, insa multi vor afla de voi intamplator misunand pe strazi. Chiar daca mancarea si servirea merita stele Michelin, amplasarea va pune piedici multora.
 
In acest sens, locatia trebuie sa aiba vizibilitate si accesibilitate. Pietele, parcurile de distractii, zonele de birouri, zonele de scoala sunt printre cele care reusesc sa atraga un volum mare de clienti.

Angajatii

 
Angajatii sunt sarea si piperul afacerii tale. Intr-un restaurant conteaza ca angajatii sa fie politicosi, rabdatori si zambitori. Mancarea poate fi excelenta, totusi, daca servirea nu a fost placuta, clientii se vor imputina.
 
Bucatarii sunt cheia produsului, acestia lucreaza la gust si aspect. De asemenea, au o mare responsabilitate pe umeri si trebuie instruiti conform specificului restaurantului. Echipa de management este cea care asigura indeplinirea task-urilor si eficienta afacerii.
 

Marketing

 
Daca va ganditi la reducerea costurilor, echipa de marketing nu trebuie sa se numere printre acestea. Marketingul ajuta la cresterea vanzarilor si la promovarea afacerii. 
 

Competitia

 
Inainte de a decide specificul restauranului, recomand analizarea concurentei. Intelegerea modului in care functioneaza competitia ajuta la idenificarea punctelor slabe si punctelor forte ale pietei, proiectarea produselor si serviciilor, stabilirea preturilor si proiectarea unei strategii de marketing eficiente.

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Costurile

 
In acest punct trebuie sa va estimati costurile necesare de pornire, cat si previziunile pentru veniturile si cheltuielile viitoare. Exista o serie de cheltuieli asociate cu operarea unui restaurant, precum costurile alimentelor si consumabilelor.
 
Costurile de pornire variaza in functie de tipul de restaurant. Sumele si sursele de finantare externa trebuie sa fie stabilite clar in planul de afaceri. In plus, trebuie sa includeti si o analiza a costurilor, veniturilor si marjei de profit asteptate. Aceste puncte vor indica modul in care resturantul se asteapta sa sustina profitabilitatea.


 
Planul de afaceri pentru un restaurant trebuie structurat cu atentie. Acesta va asigura nume, faima si profituri proprietarului. Gestionarea cheltuielilor pe saptamana, rentabilitatea meniului si exercitiile lunare a retelelor pot trasa o noua directie a afacerii tale.
 
Va ofer un sfat, asa de final, mergeti in restaurantul vostru preferat si analizati lucrurile mentionate mai sus. Raspundeti la fiecare scurt, fara sa va complicati si observati daca restaurantul ales indeplineste cerintele cerute. Invatati din succesul altor afaceri pentru a va fructifica ideile. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: plan de afacerirestaurantplan de afaceri restaurant

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Magazin online cu produse bio. Model plan de afaceri

de Idei de afaceri
27 Feb 2024
Desi poate e greu de crezut, afacerile cu produse bio se inmultesc pe zi ce trece. Chiar si in conditii economice precare, acestea reusesc sa...

Ordin nou pentru restaurante. Meniurile trebuie sa contina detalii despre ingrediente

de Bianca Tila
15 Mar 2023
Incepand cu data de 15 martie, restaurantele si unitatile de alimentatie publica au obligatia de a afisa ingredientele si valorile nutritionale ale...

Noi reguli in restaurante. Consumatorul trebuie sa stie cate E-uri contin produsele

de Bianca Tila
26 Ian 2023
In urma stabirii abordarii la nivel european, s-a emis un Ordin care stabileste detalierea informatiilor din meniurile restaurantelor. In acest sens,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]