Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politica de produs sau serviciu - o abordare speciala

de Andreescu Sorin 18 Dec. 2015 3182
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Se refera la actiunile care se desfasoara in legatura cu serviciile si modalitatea lor de difuzare. Definirea gamei de servicii oferite reprezinta una dintre alegerile cele mai importante pe care trebuie sa le faca un intreprinzator. Alegerea trebuie sa fie, inainte de toate, in concordanta cu pozitia pe care firma doreste sa si-o asume.

Pentru a putea multumi toate categoriile de clienti individuali, pentru a-i face sa revina in acelasi loc, deci intr-un cuvant pentru a avea succes, intreprinzatorul trebuie sa faca tot posibilul pentru a oferi un serviciu de calitate.

O abordare speciala merita serviciul de vanzare a produselor din gospodarie.

Nu exista nici o diferenta in cazul in care vanzarea se face turistilor care poposesc la ferma sau celor care vin special sa cumpere.

Daca este vorba de vanzarea prin corespondenta, trebuie realizat un catalog, bine intocmit, pe hartie lucioasa, in culori naturale cu ilustratii care sa puna in evidenta fabricarea manuala a produselor si texte care sa informeze despre beneficiile utilizarii acestor produse naturale.

Produsele, in cea mai mare parte naturale, trebuie realizate in asa fel incat sa se scoata in evidenta faptul ca provin din gospodarie. Ambalajele vidate, in plastic sau celofan, trebuie sa aiba etichete pe cat posibil scrise de mana, pe care sa fie trecute toate ingredientele produsului respectiv.

Comenzile trebuie livrate in termen scurt, 7 maxim 10 zile dupa primirea comenzii, avand grija ca ambalajul comod si functional sa permita transportarea produsului la client in conditii optime.

Expedierea prin posta, fata de cea prin curier, este mult mai economica, dar implica timpi de asteptare mai mari • o saptamana fata de 24 de ore • necesita deplasarea pana la cel mai apropiat oficiu postal pentru a expedia coletul, dar prezinta avantajul de a avea mai putine dificultati in ceea ce privste livrarea propriu-zisa.

In cazul in care postasul nu gaseste destinatarul acasa, lasa un aviz la cutia postala, prin care il invita pe acesta sa-si ridice coletul de la cel mai apropiat oficiu postal, in decurs de 40 de zile. Intreprinzatorul care foloseste un curier pentru a livra marfa are avantajul unei predari imediate la domiciliu, in timp ce clientul este dezavantajat daca nu a fost gasit acasa.

In aceasta situatie, curierul trebuie sa mai faca un drum si daca nici de aceasta data destinatarul nu este acasa, ii va lasa un aviz pentru a se prezenta la cel mai apropiat centru de triaj, in termen de 10 zile, pentru a-si ridica pachetul.

Dezavantajul? Pentru client, poate fi o pierdere de timp nedorita si mai multe drumuri pentru a intra in posesia coletului. Pentru vanzator exista riscul ca, din cauza intarzierilor, sa fie banuit de rea vointa, iar clientul sa renunte la serviciile lui.

Chiar si cei care aleg varianta folosirii unei masini cu care sa livreze comenzile trebuie sa ia aceasta decizie intr-un mod prudent, diferentiat, pe baza exigentelor clientilor.

In functie de ofertele primite, vanzatorul poate cere si parerea clientilor in alegerea masinii cu care se va face livrarea, aratandu-le care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui model si avand in vedere faptul ca toate cheltuielile de expeditie se vor face pe seama acelorasi clienti.

Afla totul despre cum sa infiintezi si sa dezvolti o afacere profitabila cu Pensiune turistica si agroturistica


Tags: afacareturistifermaagroturism

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Mica afacere - Ferma pentru ingrasarea racilor

de Cosmin Enescu
24 Iun 2016
Stiati ca puteti infiinta o crescatorie extensiva care se limiteaza la ingrasarea racilor? Oricare ar fi specia de raci aleasa pentru cultura, este...

Ferma de prepelite. Cum hraniti puii de prepelita

de Idei de afaceri
17 Iun 2016
Pentru hrana puilor de prepelita, nevoile de proteine sunt de ordinul a 28% in cursul primelor saptamani pentru ca apoi sa se reduca la 20% in...

Concurenta intr-o afacere de agroturism

de Andreescu Sorin
03 Mar 2016
Concurentii. Nu este vorba numai de celelalte ferme agroturistice din zona. Pot fi restaurantele si hanurile amplasate in apropierea fermei. In mare,...

Conditiile principale pentru a infiinta o ferma de raci in Romania

de Marinache Paula
12 Feb 2016
Cresterea racilor este o preocupare inedita! O ferma de raci aduce un profit spectaculos!  Este o afacere placuta, ca un hobby. In acelasi timp...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]