Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania: Plantele modificate genetic nu sunt periculoase pentru sanatate
In opinia sa, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, organismele modificate genetic reprezinta unica solutie pentru a asigura hrana pentru intreaga populatie a planetei, informeaza AgroRomania.ro.
Recent a fost dat start-ul Conferintei de Primavara a Federatiei Academiilor de Stiinte Medicale. In randul celor mai importante teme abordate a fost si subiectul "O singura sanatate" si subiectul „Viitorul studiilor clinice si al cercetarii medicale in Europa”.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cu aceasta ocazie, medicul Irinel Popescu, in calitatea sa de presedinte al Academiei de Stiinte Medicale din Rmania a dezbatut subiectul referitor la problema plantelor modificate genetic si despre zoonoze, bolile care se transmit de la animal la om.
Irinel Popescu a declarat, conform AgroRomania, ca ca plantele modificate genetic nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea populatiei, bazandu-si afirmatia pe numeroasele studii si teste facute in acest sens. „Toate rapoartele actuale arata ca nu exista un pericol pentru organismul uman sa consume asemenea plante si ca, lasand la o parte faptul ca reprezinta, poate, singura solutie de a alimenta o planeta cu sase miliarde de cetateni, toate temerile de pana acum au fost risipite de studiile efectuate intre timp”, a precizat presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania.
Referitor la zoonoze, medicul a declarat: „Daca organismele modificate genetic nu prezinta niciun poericol pentru populatie, avem in schimb zoonozele, acele boli care se transmit de la animal la om. E vorba de infectii cauzate de bacterii, virusuri sau ciuperci, care au creat destule epidemii cu un numar mare de morti si care au fost foarte greu de controlat. La noi, de exemplu a fost gripa aviara. Este nevoie de ghiduri mai precise, mai consistente, si de o implicare mai mare atunci cand studiem impreuna sanatatea omului si a animalelor”.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit