Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul aurului a atins un maxim istoric

de Bianca Tila 16 Oct. 2024 32
Pretul aurului a atins un maxim istoric
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gramul de aur s-a scumpit cu 4,7284 lei (1,21%), ajugand la o cotatie de 393,9593 lei, de la 389,2309 lei, cat anuntase marti, 15 octombrie, Banca Nationala a Romaniei, afisand din nou o valoare record.

Moneda nationala s-a depreciat in raport cu euro, care a fost calculat de Banca Nationala a Romaniei la 4,9758, in crestere cu 0,03 bani (0,01%) comparativ cu cotatia anterioara, de 4,9755 lei.
 
In ceea ce priveste leul, acesta a pierdut teren in fata dolarului american, care a fost cotat la 4,5675 lei, in crestere cu 0,72 bani (0,16%), fata de marti (15 octombrie), cand s-a situat la 4,5603 lei.
 
Moneda nationala s-a depreciat si in raport cu francul elvetian, calculat de BNR la 5,3002 lei, in crestere cu 0,51 bani (0,10%), fata de 5,2951 lei, cotatia anterioara.
 

Investitii in aur

 
In conditiile unei investitii, cele mai bune stategii sunt dolar-cost averaging si rebalansarea. Astfel, dolar-cost averaging este o strategie prin care investesti o suma fixa de bani in aur la intervale regulate, reducand impactul fluctuatiilor de pret. 
 
Rebalansarea se refera la monitorizarea si ajustarea proportiei de aur din portofoliul tau. Aceasta strategie te ajuta la mentinerea echilibrului dorit.
 
Adesea aurul este evaluat in karate. Aurul de 24 de karate este pur, in timp ce aurul de 18 karate contine 75% aur si 25% alte metale. Verificarea pretului inainte de cumparare este esentiala. Pretul actual al aurului se afla pe piata internationala.
 
Pretul aurului este influentat de rata inflatiei, politica monetara a bancilor centrale, cererea din partea investitorilor, fluctuatiile valorii dolarului si instabilitatea geopolitica. De asemenea, aurul are propriile cicluri de crestere si scadere, iar cunoasterea acestor tipare ajuta la strategia de investitie.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: maxim istoricaurinvestitii in aur

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ministerul Finantelor: Se lanseaza o noua editie Tezaur

de Bianca Tila
07 Oct 2024
Romanii au posibilitatea de a investi, incepand de luni, 7 octombrie, in titluri de stat Tezaur cu maturitati de 1, 3 sau 5 ani si dobanzi anuale de...

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
05 Aug 2024
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Ordin nou pentru restaurante. Meniurile trebuie sa contina detalii despre ingrediente

de Bianca Tila
15 Mar 2023
Incepand cu data de 15 martie, restaurantele si unitatile de alimentatie publica au obligatia de a afisa ingredientele si valorile nutritionale ale...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]