Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul petrolului scade. Productia la nivel mondial incetineste

de Bianca Tila 02 Aug. 2022 787
Pretul petrolului scade. Productia la nivel mondial incetineste
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pretul petrolului inregistreaza scaderi, investitorii pun pe masa o cerere considerabila a combustibilului, avand in vedere datele ce indica o incetinire a productiei la nivel mondial. Marii producatori de titei se intalnesc pentru stabilirea ofertei, potrivit Reuters.

In ceea ce priveste petrolul Brent, contractele futures au scazut cu 77 de centi, sau 0,8% la 99,26 dolari pe baril. In acelasi timp, contractele futures pentru petrolul WTI prezinta scaderi de 67 de centi sau 0,7% la 93,22 dolari pe baril.
 
Aceasta scadere a avut loc dupa ce contractele futures Brent s-au prabusit luni la un minim de 99,09 pe baril, inregistrand astfel cel mai redus nivel din 15 iulie. 
 
De asemenea, referinta americana a titeiului a coborat la 92,42 dolari pe baril, cel mai slab nivel din 14 iulie.
 
"Pretul petrolului s-a prabusit dupa ce o multitudine de date privind activitatea din fabrici au sugerat ca lumea se indreapta spre o contractie economica globala gigantica si pe fondul asteptarilor privind o productie mai mare de petrol dupa un sezon de castiguri foarte bun pentru companiile petroliere", a declarat Edward Moya, analist senior de piata la OANDA, intr-o nota.
 
Fabricile s-au zbatut pentru un impuls in iulie, conform sondajelor din Statele Unite, Europa si Asia. Astfel, au aparut ingrijorari legate de recensiune ce au fost accentuate de rezultatele sondajelor.
 
Productia a fost incetinita din cauza cererii globale in scadere si restrictiilor stricte ale Chinei COVID-19.
 
In prezent, se asteapta rezultatul reuniunii de miercuri intre Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol si aliatii sai. In cadrul acesteia se va decide productia din septembrie. De asemenea, scaderile de pret au loc in timp ce participantii la piata asteapta. 
 
"Doua dintre cele opt surse OPEC+ dintr-un sondaj Reuters au declarat ca o crestere modesta pentru luna septembrie va fi discutata la reuniunea din 3 august. Restul au spus ca productia va fi probabil mentinuta constanta", scrie Mediafax.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: petrolproductie mondialascade pretul la petrol

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]