Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesul intentat de WhatsApp merge mai departe

de Bianca Tila 10 Ian. 2023 375
Procesul intentat de WhatsApp merge mai departe
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

WhatsApp a dat in judecata compania israeliana NSO Group in 2019. In acest sens, Curtea Suprema a Statelor Unite a decis in favoarea procesului.

NSO Group a facut apel la actiunea in instanta demarata de WhatsApp. Ulterior, acesta a fost respins luni de Curtea Suprema a Statelor Unite, considerand ca nu exista motive ca procesul dintre cele doua parti sa se intample.
 
In ceea ce priveste motivele aplicatiei detinute de Meta, WhatsApp a dat in judecata NSO Groupe dupa ce software-ul de spionaj Pegasus, dezvoltat de acesta, a fost utilizat pentru supravegherea a 1.400 de persoane. Printre indivizii supravegheati s-au numarat si dezidenti, jurnalisti si activisti.
 
De asemenea, NSO Group a sustinut ca nu poate fi data in judecata avand in vedere ca "actiona ca agent pentru guverne straine neidentificate" in momentul in care Pegasus a fost instalat.
 
Curtea Suprema a Statelor Unite a respins apelul pe fondul ca o companie privata nu a fost considerata niciodata agent al unui stat strain, astfel neputand sa beneficieze de imunitate.
 
NSO Group a sustinut, in procesul preliminar, ca prin modificarile trimise utilizatorilor a compromis o investigatie guvernamentala. Aceasta viza militanti ai Statului Islamic. In acest sens, decizia Curtii Supreme ar putea aduce complicatii celor de la NSO Group. Compania israeliana este urmarita in justitie si de Apple, deoarece utilizatorii sai au fost spionati cu acelasi Pegasus.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: whatsappnso groupcurtea suprema suapegasus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]