Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de zahar a UE va creste

de Bianca Tila 23 Nov. 2023 39
Productia de zahar a UE va creste
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Productia de zahar a Uniunii Europene este asteptata sa inregistreze cresteri cu 3% in sezonul 2023/24. Estimarile sunt facute pe fondul unei recolte consistente de sfecla de zahar in zona de Est a blocului comunitar care va contracara scaderea productiei in Franta, potrivit Departamentului american al Agriculturii.

Conform USDA, productia de sfecla de zahar a UE ar urma sa ajunga la 15,5 milioane de tone, avand in vedere cresterea suprafetelor cultivate cu sfecla de zahar in Polonia, cu 19%, in Roania, Slovacia, Ungria si Spania.
 
In cazul Frantei, suprafetele cultivate cu sfecla de zahar au fost reduse din cauza ingrijorarilor cu privire la chimicalele interzise, potrivit Agerpres.
 
Uniunea Europeana ocupa locul al treilea ca si producator de zahar, dupa Brazilia si India. Blocul comunitar este al cincilea mare importator, potrivit USDA.
 
Importurile de zahar ale UE ar urma sa scada cu 500.000 de tone in sezonul 2023/24, pana la 2,5 milioane de tone.
 
USDA estimeaza ca productia de zahar se va situa la 183,5 milioane de tone in sezonul 2023/24, cu 8,2 milioane de tone mai mult decat in sezonul 2022/23.
 
De asemenea, USDA se asteapta la o productie solida de zahar in Brazilia, de 41 milioane de tone, dar si la o productie buna in India. Productia de zahar a Indiei va fi de 36 milioane de tone, cu patru milioane de tone mai mult comparativ cu sezonul precedent.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: productie zaharzahar ueestimari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]