Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia industriala a crescut in august comparativ cu iulie

de Bianca Tila 15 Oct. 2024 15
Productia industriala a crescut in august comparativ cu iulie
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Productia industriala in Uniunea Europeana si zona euro a crescut in luna august 2024, fata de luna iulie a acestui an. Romania se numara printre tarile membre unde productia industriala a crescut de la o luna la alta, conform datelor publicate de Oficiul European de Statistica.

In luna august fata de luna iulie, productia industriala a crescut cu 1,8% in zona euro si cu 1,2% in UE. Romania se numara printre tarile membre unde productia industriala a crescut, de la o luna la alta, cu un avans de 1,2%. Cele mai mari cresteri ale productiei industriale au fost afisate in Irlanda (4,5%), Germania si Lituania (3,3%) si Malta (2,7%).
 
In luna august 2024 comparativ cu luna august 2023, productia industriala a crescut cu 0,1% in zona euro si cu 0,2% in UE. Romania se numara printre tarile membre cu scaderi ale productiei industriale in ritm anual, cu un declin de 2,1%. Cu toate acestea, scaderea din luna august este mai mica decat cea de 4% afisata de productia industriala a Romaniei in luna iulie 2024 fata de luna iulie 2023.
 
La nivelul lunii august din acest an, Romania a scazut productia industriala (serie bruta) fata de luna precedenta cu 12,8%, din cauza industriei prelucratoare (-14,3%), productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-7,8%) si industriei extractive (-1,2%).
 
Ca serie ajustata, s-a consemnat o crestere de 1,1% a productiei industriale de la o luna la alta, datorita activitatilor din productia prelucratoare (+1,7%).
 
Productia si furnizarea de energie electrica, termica, gaze, apa calda, aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 4,5% respectiv cu 1,2%.
 
Fata de luna august 2023, in august 2024, productia industriala (serie bruta) a inregistrat scaderi cu 4,3%, pe fondul diminuarii rezultatelor din productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-5%), industria prelucratoare (-4,5%) si industria extractiva (-0,4%).
 
Ca serie ajustata, declinul productiei industriale a fost de 2%, efect al scaderilor afisate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,7%) si industria prelucratoare (-2%).
 
Industria extractiva a ramas la acelasi nivel, in august, anul curent fata de luna similara din anul precedent.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: productia industrialazona euroueromania

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Activitatea economica din zona euro s-a contractat

de Bianca Tila
23 Sep 2024
Activitatea economica din zona euro s-a contractat in luna septembrie, ca urmare a stagnarii in sectorul serviciilor si a unei incetiniri accentuate...

Piata hoteliera din Romania se afla sub standardele globale

de Bianca Tila
26 Aug 2024
Industria mondiala a turismului de lux va atinge valoarea de 2,3 bilioane de dolari pana in anul 2030. In ceea ce priveste aceasta piata, Romania...

Uber introduce un nou serviciu in Romania

de Bianca Tila
23 Aug 2024
Uber lanseaza seviciul Uber Pet in Romania. Acesta va permite calatoria cu animale de companie, lucru intalnit si la Bolt. Aplicatia permite...

Consiliul Concurentei vrea sa afle problemele producatorilor din Romania

de Bianca Tila
05 Iun 2024
Consiliul Concurentei va trimite 300 de solicitari de informatii anonimizate producatorilor de bunuri de larg consum din Romania pentru a afla...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]