Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia industriala a Romaniei a scazut cu 5%

de Bianca Tila 13 Sep. 2023 61
Productia industriala a Romaniei a scazut cu 5%
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primele sapte luni ale anului, productia industriala a scazut ca serie bruta (-5%), dar si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (-5,1%), fata de intervalul similar din 2022, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Rezultatele negative consemnate la finalul lunii iulie 2023 au aratat ca urmare a scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-11,2%) si industriei prelucratoare (-4,4%). Industria extractiva a crescut cu 3%, ca serie bruta.
 
In ceea ce priveste seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2023, fata de primele sapte luni din 2022, in marja scaderii cu 5,1% a productiei industriale s-au afisat diminuari in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-11,2%) si a industriei prelucratare (-4,4%). Industria extractiva a inregistrat o crestere de 3%, de la an la an.
 
Potrivit sursei citate, in luna iulie 2023, productia industriala (serie bruta) a scazut comparativ cu luna precedenta cu 2,1%, din cauza rezultatelor din industria prelucratoare (-3,1%) si industria extractiva (-0,4%).
 
Productia si furnizarea de energie electrica, termica, gaze, apa calda si aer conditionat se situeaza in partea opusa cu un salt de 4,4%, de la o luna la alta.
 
Productia industriala, ca serie ajustata, a fost mai mare cu 0,6%, comparativ cu luna precedenta. Acest fapt se datoreaza industriei prelucratoare (+0,8%). De asemenea, industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 2,2%, respectiv cu 0,6%.
 
Fata de luna corespunzatoare anului trecut, in iulie 2023, productia industriala a scazut cu 6,2%, ca urmare a productiei si furnizarii de energie electrica si temica, gaze, apa calda si aer conditionat (-11,3%) si industriei prelucratoare (-6%). Industria extractiva a fost singura care a inregistrat o crestere (+3,9%).
 
Productia industriala, ca serie ajustata, s-a diminuat cu 5,3%, ca efect al scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-12%) si industriei prelucratoare (-5,5%). Industria extractiva a inregistrat cresteri cu 4,1%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: productia industrialaenergie elctricaindustria prelucratoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

INS: Comenzile noi din industria prelucratoare au crescut

de Bianca Tila
14 Sep 2023
In primele sapte luni ale acestui an, comenzile noi din industria prelucratoare au inregistrat cresteri, in termeni nominali cu 5,5%, comparativ cu...

Productia industriala a scazut cu 4,8%

de Bianca Tila
16 Aug 2023
Productia industriala s-a redus cu 4,8% in primele sase luni ale acestui an. Scaderile s-au inregistrat din cauza rezultatelor slabe ale...

Productia industriala a inregistrat scaderi in Romania

de Bianca Tila
14 Iun 2023
Productia industriala a Romaniei a inregistrat scaderi cu 4,6%, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in primele patru luni ale acestui an,...

Comenzile noi din industria prelucratoare sunt in crestere cu 6,6%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In industria prelucratoare, comenzile noi pe total au inregistrat cresteri, in primele doua luni ale anului, in termeni nominali, cu 6,6%, raportat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]