Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport. Companiile, din ce in ce mai vizate de atacuri cibernetice

de Florin Amariei 01 Mar. 2021 1941
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Digitalizarea si mutarea operatiunilor in online au insemnat, din pacate, o crestere acuta a numarului de atacuri cibernetice. Raportul Redscan releva cele mai afectatea sectoare ale economiei.

Conform raportului Redscan, un furnizor de managed security services, in cursul anului trecut au fost raportate 18.103 de vulnerabilitati si expuneri comune (CVE), dintre acestea cele mai multe, 10.342, fiind clasificate ca severitate ridicata sau critica.
 
La nivel general, "bug"-urile de severitate ridicata si critica dezvaluite in 2020 au depasit suma totala a vulnerabilitatilor identificate in 2010.
 
In acest context, printre constatarile cheie a fost cresterea defectelor de securitate care nu necesita nicio interactiune cu utilizatorul, echivalentul a 68% din toate CVE-urile raportate la NIST, in 2020.
 
"Exista mai multe exemple proeminente de astfel de vulnerabilitati, inclusiv o eroare critica de executie a codului la distanta indexata ca CVE-2020-5902 care a afectat dispozitivele de retea multifunctionale BIG-IP ale F5 Networks. Ponderea lacunelor de securitate care nu necesita privilegii de utilizator a scazut de la 71% in 2016 la 58% in 2020; intre timp, numarul vulnerabilitatilor care necesita privilegii la nivel inalt a fost in crestere. Acest lucru se traduce prin mai mult efort din partea infractorilor cibernetici care vor recurge la atacuri clasice testate in timp, cum ar fi phishing-ul, atunci cand vizeaza branduri cu valoare ridicata", se mentioneaza pe blogul Eset.
 
Raportul de specialitate arata ca aproximativ 4.000 de vulnerabilitati s-au dovedit a indeplini asa-numitele "cele mai rele" conditii, respectiv CVE-uri care au o complexitate de atac scazuta, nu necesita privilegii sau interactiuni cu utilizatorii si au confidentialitatea desemnata ca fiind ridicata.
 
Redscan avertizeaza asupra faptului ca echipele de securitate "nu ar trebui sa piarda din vedere vulnerabilitatile de nivel mai scazut".
 

Urmati aceste instructiuni simple si veti fi protejat 100% impotriva atacurilor informatice asupra calculatoarelor din firma!

 
Puteti evita atacurile informatice si efectele lor devastatoare si ireversibile asupra afacerii dvs.? Da, daca urmati instructiunile simple de pe CD-ul Ghid Practic de Protectie Impotriva Atacurilor Cibernetice! Este un produs vital pentru orice companie, axat pe masuri simple, dar foarte eficiente de protejare impotriva virusilor letali (headless worms, trojans, jailbreaking, ghostware, two-faced malware etc.) care va ameninta afacerea.
 
Realizat de o echipa de super-experti IT, coordonata de Cristian-Ionut Stelea (vedeti cartea de vizita in final), acest CD va ofera exact informatiile de care aveti nevoie pentru a constientiza pericolul atacurilor informatice, dar mai ales pentru a preveni aceste atacuri sau a le minimiza daunele in cazul in care ele s-au produs.

 
CD-ul contine: 
  • scurta descriere a contextului (ce pericole cibernetice exista in prezent si ce va urma in viitorul apropiat);
  • sfaturi practice, instructiuni exacte, print screenuri, pasii ce trebuie urmati pentru prevenirea, depistarea, blocarea unui atac cibernetic;
  • instructiuni, pasi de urmat in cazul in care ati fost afectat de atacul cibernetic;
  • cum va asigurati ca: functionarea companiei dvs. nu va fi intrerupta nicio clipa, asa cum s-a intamplat recent la Automobile Dacia S.A (virusul WannaCry) si informatiile vitale ale dvs. sau ale companiei dvs. nu vor fi afectate in nicio situatie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: atacuri ciberneticeafaceri onlineraport atacuri cibernetice

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]