Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Razboiul preturilor: Volvo nu va reduce preturile, in ciuda presiunii puse de Tesla

de Bianca Tila 10 Feb. 2023 67
Razboiul preturilor: Volvo nu va reduce preturile, in ciuda presiunii puse de Tesla
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Volvo Cars a declarat ca nu intentioneaza sa reduca preturile pentru automobilele sale electrice. Cu toate acestea, Tesla pune presiune pe alti producatori sa intre intr-un razboi al preturilor, conform Reuters.

In acest sens, directorul general - Jim Rowan a precizat ca nu este nevoie de reduceri de preturi. Crearea automobilelor Volvo este la un nivel ridicat, producatorul avand comenzi pentru masini complet electrice, potrivit Agerpres.
 
In ceea ce priveste trimestrul patru al anului trecut, vanzarile automobilelor eletrice Volvo s-au triplat fata de perioada similara a anului 2021. In acest sens, vanzarile au ajuns sa reprezinte 18% din vanzarile firmei, fata de 6% in urma cu un an.
 
"Cererea pentru autovehiculele noastre electrice pe baterie este la cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata, la fel ca si carnetul de comenzi. Nu avem nicio intentie sa reducem preturile", a spus Jim Rowan.
 
Pe de alta parte, Tesla a decis sa taie din preturile globale pentru vehiculele sale electrice. In acest sens, reducerile au fost cu pana la 20%, urmand ca Ford Motor sa adopte aceeasi schema, reducand pretul de comercializare a SUV-ului Mustang Mach-E cu pana la 5.900 de dolari.
 
Analistii sunt de parere ca aceste reduceri de preturi ar putea afecta mai mult start-up-urile din domeniul vehiculelor electrice, precum Rivian. In plus, companiile care se concentreaza exclusiv pe vehicule electrice ar putea inregistra scaderi comparativ cu cele care au o gama mixta de automobile.
 
Potrivit cotidianului Financial Times, exista o serie de producatori auto care nu au intentia de a reduce preturile, precum Volkwagen, Hyundai, Kia si General Motors. Grupul auto BMW a decis sa majoreze preturile pentru unele dintre modelele sale pe piata din China, avand in vedere costurile mai mari cu materii prime si logistica.
 
In prezent, Volvo Cars este o companie controlata de grupul chinez Geely, avand doua uzine in Europa, una in Suedia si alta in Belgia. Planurile sale de viitor cuprind si o a treia fabrica in Slovacia, cu scopul de a produce 1,2 milioane de vehicule pe an, dintre care jumatate sa fie automobile electrice.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: volo carsteslarazboiul preturilorcrestere pretmasini electriceautomobile electriceford motor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]