Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recoltam melcii de pornire din teren sau ii procuram de la o firma specializata?

de Ideideafaceri.ro 11 Iun. 2012 2947
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma de melci reprezinta una dintre cele mai profitabile si atractive afaceri pentru cei care inteleg care este distanta dintre cererea si oferta de escargot. Melcii sunt considerati delicatese si pretul de comercializare este unul deosebit de avantajos. Romania reprezinta o tara cu toate conditiile optime pentru cresterea melcilor pentru productii extrem de mari si de calitate superioara.

Iata si care sunt avantajele si dezavantajele obtinerii stocului de pornire, fie ca alegem sa ii recoltam din teren sau sa ii procuram de la o firma specializata:

Prima varianta, cea de a obtine stocul de pornire direct din teren, prin culegerea lor de catre dvs sau cu ajutorul angajatilor, are un avantaj major de natura financiara. Culegand melcii din natura, nu veti fi obligati sa platiti sume semnificative pentru achizitionarea lor. De asemenea, un alt avantaj tine de capacitatea de adaptare a melcului dintr-un anumit areal la conditiile din ferma dvs. Daca melcul este "din zona", sunt sanse mari ca el sa reziste bine conditiilor de captivitate. De fapt, o captivitate relativa, pentru ca, daca asigurati conditii procpice dezvoltarii si reproducerii, melcul nu va sesiza aceasta captivitate.

De asemenea, un dezavantaj al acestei metode de obtinere a stocului de pornire este dat de faptul ca este nevoie de timp pentru a selecta melcii necesari demarii afacerii. Aveti nevoie de ajutoare pentru a nu fi nevoit sa va petreceti doua sau trei luni pentru a strange cantitatea dorita.

Mai mult, daca aveti ghinionul sa strangeti melcii dintr-o zona stropita cu prafuri impotriva daunatorilor ( si, implicit, a melcilor), veti descoperi faptul ca trebuie sa va reintoarceti pe teren, pentru alti melci.

A doua varianta este de achizitionare a melcilor din cadrul unei ferme specializate. Dezavantajul major este dat de faptul ca partea financiara. De asemenea, dupa cum am amintit si la inceput, melcii pot intampina probleme in a se adapta mediului existent in ferma dvs.

Avantajul major al acestei variante este oferit de comoditate si rapiditate in demararea afacerii. De asemenea, aveti sanse mari ca melcii sa fie sanatosi si sa prezinta o rata scazute de mortalitate.



>>>Cititi mai multe detalii referitoare la obtinerea stocului de melci de pornire in cadrul ghidului "Ferma de melci".


Tags: ferma de melcimelcirecoltare melcistoc de melcimelcii de pornireferma de melci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum iti deschizi o afacere cu melci?

de Horatiu Ticau
08 Dec 2014
O afacere in care investitia initiala este mica, daca tinem cont de costurile necesare construirii unei ferme zootehnice. Cu aproximativ 10.000 de...

Cresterea melcilor - Stocul de melci de pornire

de Ideideafaceri.ro
10 Iun 2012
Pentru a demara o afacere de crestere industriala a melcilor aveti nevoie de populatia de pornire pentru ferma dvs. Pentru a face rost de melci care,...

Ferma de melci - Primele zile de viata ale unui melc

de Ideideafaceri.ro
06 Iun 2012
In conditii normale, dupa 20-30 de zile de la depunerea oualor, se produce ecloziunea si, din fiecare ou, iese un pui de melc, o mica molusca avand...

Cresterea melcilor in cutii (baterii)

de Ideideafaceri.ro
13 Mai 2012
Acest sistem de crestere, in fapt o dezvoltare de la tehnologia de crestere interioara, este des intalnit in Marea Britanie. Are un avantaj deosebit:...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]