Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renault: Vanzarile au inregistrat cresteri de 11% in primul trimestru

de Bianca Tila 11 Iul. 2023 52
Renault: Vanzarile au inregistrat cresteri de 11% in primul trimestru
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renault a anuntat ca in primele sase luni ale acestui an a reusit sa vanda 770.807 de autoturisme si utilitare la nivel mondial. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, marca de automobile a crescut cu 11%, informeaza proprietarul Dacia intr-un comunicat de presa.

Aceste cifre reprezinta o accelerare fata de avansul de 9% al vanzarilor afisat in primele trei luni ale anului curent.
 
In ceea ce priveste Romania, Renault si-a crescut vanzarile cu 21% in primul semestru, pana la 501.985 unitati. De asemenea, a devenit a doua cea mai vanduta marca pe piata europeana. 
 
Cele mai mari cresteri procentuale s-au inregistrat in cazul vanzarilor de pe pietele din Marea Britanie - 61%, Olanda - 58%, Spania - 47% si Italia - 35%.
 
In Franta, Renault ocupa locul 1 atat pe piata vehiculelor de persocane cu 144.715, cat si pe cea a vehiculelor utilitare cu 54.239 vanzari.
 
La jumatatea lui 2023, Renault detine o cota de piata de 9,6% pe piata din Romania (crestere de 2,6 puncte procentuale fata de T1 din 2022) cu 7.808 unitati (PC & LCV) vandute, fata de 4.552 in aceeasi perioada a anului trecut.
 
In acest sens, Renault devine lider in categoria de marci importate, lider pe segmentul vehicule de persoane si lider pe piata vehiculelor utilitare (LCV).
 
Cele doua modele - Megane si Clio se afla in top 10 modele all brands dupa primele 6 luni. Renault este liderul marcilor importate in segmentul vehiculelor de persoane si a doua marca importata vanduta catre clienti persoane fizice, cu un volum dublu comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
 
In ceea ce priveste piata vehiculelor electrice, Renault ocupa locul al treilea, cu un volum total de aproximativ 600 de unitati inmatriculate, inregistrand o cota de segment de 8,1%. Megane E Tech electric a adus succesul marcii in acest segment, convingand un numar de 483 de clienti in primele sase luni ale acestui an.
 
Renault este lider cu 2.125 unitati inmatriculate la final de iunie in segmentul utilitarelor. Asadar, marca inregistreaza o cota de piata de 26,5%.
 
Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999 si relansata in 2004 cu modelul Logan.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: renaultvanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Pepco raporteaza un declin al vanzarilor semestriale

de Bianca Tila
11 Apr 2024
Pepco a atras atentia ca mediul comercial in Europa ramane dificil. De asemenea, compania a raportat un declin de 2,5% al vanzarilor semestriale la...

Vanzarile auto noi in Romania vor incheia anul pe crestere

de Bianca Tila
18 Aug 2023
Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare noi din tara vor incheia acest an pe crestere, estimata la aproximativ 7% fata de 2022....

Nissan si Renault: Acord asupra aliantei

de Bianca Tila
30 Ian 2023
Cei doi producatori de autovehicule, Nissan si Renault, au decis o restructurare a aliantei lor. Aceasta ii va pune pe picior de egalitate, Nissan...

Brico Depot: Vanzarile din tara noastra au inregistrat cresteri

de Bianca Tila
05 Dec 2022
Vanzarile Brico Depot Romania au crescut cu 4,2%, ajungand la 80 milioane de lire, potrivit unui comunicat remis Bursa. In ceea ce priveste...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]