Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restrictia platii dividendelor, ridicata de BCE in septembrie

de Florin Amariei 26 Iul. 2021 1833
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca restrictia cu privire la plata dividendelor va fi ridicata in luna septembrie. Se va renunta la masura de criza!

In primavara anului trecut, BCE a cerut bancilor pe care le supervizeaza sa inceteze sa mai plateasca dividende, pentru a-si pastra fondurile proprii si a-si folosi profiturile in vederea sprijinirii economiei afectata de pandemie.
 
In decembrie, Banca Centrala Europeana a decis sa lase creditorii din zona euro sa isi recompenseze actionarii cu o parte din profiturile cumulate in 2019/2020, autorizandu-le sa plateasca dividende sau sa rascumpere actiuni daca dispun de suficiente fonduri proprii, relaxand interdictia platii dividendelor impusa in primul val al pandemiei.
 
"Cele mai recente previziuni macroeconomice confirma redresarea economiei si indica reducerea incertitudinilor, ceea ce imbunatateste fiabilitatea capitalului bancilor. Ca rezultat, este adecvat sa restabilim precedentele practici de supervizare, analizand cu bancile planurile legate de capital, dividende si rascumpararea de actiuni", se arata in comunicatul BCE. Totusi, institutia cu sediul la Frankfurt le-a cerut bancilor sa ramana prudente, tinand cont de incertitudinile provocate de pandemie.
 
Conform calculelor Bloomberg, zece din cele mai mari banci din zona euro au pus deoparte peste 22 miliarde de euro pentru a-si recompensa actionarii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bceplata dividenderestrictie plata dividende bceseptembrie dividende

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]