Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rivalitatea companiilor continua. Meta ataca serviciul iMessage al Apple

de Bianca Tila 18 Oct. 2022 572
Rivalitatea companiilor continua. Meta ataca serviciul iMessage al Apple
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meta ataca, intr-o noua reclama, serviciul de iMessage al Apple. Aceasta sporeste rivalitatea dintre cele doua companii, potivit News.ro.

Fotografia postata luni de CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, in Penn Station din New York sugereaza ca serviciul WhatsApp este mai sigur si ofera o confidentialitate mai buna comparativ cu sistemul de mesagerie al Apple, potrivit Reuters.
 
"WhatsApp este mult mai privat si mai sigur decat iMessage, cu criptare end-to-end care functioneaza atat pe iPhone, cat si pe Android, inclusiv prin chat-uri de grup", a postat Zuckerberg pe Instagram.
 
In acest sens, criptarea end-to-end reprezinta un sistem de mesagerie prin care furnizorul serviciului nu poate vedea continutul textelor si nu le poate furniza ca raspuns la o solicitare legala.
 
WhatsApp si iMessage sunt criptate, insa copiile de rezerva ale dispozitivului ar putea fi stocate intr-un mod in care compania le poate accesa. De asemenea, mesajele SMS sunt stocate de operatorii de telefonie mobila fara fir.
 
Anul trecut, WhatsApp a introdus backup-uri criptate, conform lui Zuckerberg. Acesta a mentionat si o caracteristica care permite utilizatorilor WhatsApp sa seteze mesaje noi pentru a le sterge automat.
 
Zuckerberg este de parere ca iMessage nu are aceste functii, iar Meta lucreaza la criptarea end-to-end pentru mesajele Instagram.
 
In ceea ce priveste rivalitatea companiilor, Meta a considerat Apple a fi un concurent de ani de zile. Meta a simtit acest sentiment chiar si inainte ca Apple sa inceapa implicarea in hardware-ul computerelor, precum castile VR. "Cel mai mare competitor al nostru de departe este iMessage", a spus Zuckerberg intr-o conferinta de prezentare a veniturilor din 2018.
 
Meta nu este singrul competitor al Apple. Reclamele companiei vin dupa ce Google a vizat bulele albastre ale iMessage intr-o campanie proprie realizata de-a lungul verii. In  acest sens, Google vrea ca Apple sa adopte RCS, uin sistem de mesagerie text de ultima generatie care inlocuieste mesajele SMS cu functii noi si criptate.
 
In ceea ce priveste Apple iMessage, acesta este disponibil pentru iPhone, Mac si iPad. Utilizatorii iOS care comunica regulat cu utilizatorii Android spun ca "bulele verzi" sunt o experienta inferioara de a trimite mesaje.
 
La o conferinta din luna septembrie, Cook a fost intrebat daca Apple ar lua in considerare adoptarea RCS. De asemenea, cel care  a intrebat a spus ca nu a putut trimite videoclipuri mamei sale din cauza limitarilor mesajelor SMS. Cook a raspuns ca utilizatorii nu au cerut imbunatatiri si ca cea mai buna solutie la problema ridicata este de a cumpara un iPhone. "Cumparati mamei un iPhone", a spus Cook.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: metaapplegooglemarl zuckerbergcookwhatsappimessage

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Google: O versiune imbunatatita a retelei Find My Device

de Bianca Tila
09 Apr 2024
Reteaua Find My Device a fost lansata pentru a ajuta utilizatorii sa-si localizeze telefoanele pierdute sau furate. Compania a inceput sa...

Meta: Ochelarii smart Ray-Ban vor beneficia de AI

de Bianca Tila
29 Mar 2024
Incepand de luna viitoare, ochelarii smart Ray-Ban vanduti de Meta vor avea un asistent digital bazat pe inteligenta artificiala. Ochelarii smart...

Google face curatenie. Compania sterge conturile inactive

de Bianca Tila
13 Nov 2023
Google planifica o curatenie in aproximativ doua saptamani. Compania va elimina conturile care nu au mai fost folosite de cel putin doi ani....

Companiile aleg sa investeasca in AI. Google se numara printre ele

de Bianca Tila
30 Oct 2023
Google a incheiat un acord pentru a investi pana la 2 miliarde de dolari in compania de inteligenta artficiala Anthropic, conform purtatorului de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]