Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania inregistreaza cel mai puternic avans al preturilor productiei industriale din UE

de Bianca Tila 05 Sep. 2023 59
Romania inregistreaza cel mai puternic avans al preturilor productiei industriale din UE
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Preturile produselor care ies pe portile fabricilor din UE au afisat o scadere de 0,6% in luna iulie a acestui an comparativ cu luna iunie si un declin de 0,5% in zona euro.

Romania se numara printre tarile membre cu cel mai mare avans al preturilor productiei industriale de la o luna la alta, potrivit datelor publicate de Eurostat.
 
In majoritatea statelor membre, preturile productiei industriale au scazut. Totusi, Lituania (2,2%), Slovacia (1,7%), Croatia (1,3%) si Romania (0,9%) au fost tarile unde preturile productiei industriale au afisat cel mai puternic avans de la o luna la alta.
 
Potrivit Eurostat, evolutia preturilor productiei in Uniunea Europeana a fost influentata de un declin de 1,2% al preturilor bunurilor intermediare si o scadere de 1% a preturilor la energie.
 
In ritm anual, preturile productiei industriale au afisat o scadere de 7,6% in zona euro si un declin de 6,6% in UE. Preturile produselor care ies pe portile fabricilor au scazut in majoritatea statelor membre, in timp ce in Romania acestea au crescut cu un avans de 0,4% in ritm anual. 
 
Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Ungaria (18,8%), Slovacia (17,8%) si Slovenia (6,8%). 
 
Modificarea preturilor la portile fabricilor este pusa de obicei pe seama consumatorilor finali. Astfel, poate fi un indicator al evolutiei inflatiei pe care Banca Centrala Europeana o vizeaza prin politica sa monetara.
 
In Romania, preturile productiei industriale au inregistrat scaderi cu 0,9% in luna iulie 2023, fata de iulie 2022, insa au crescut cu 0,6% fata de luna precedenta, arata Institutul National de Statistica.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ueinseurostatpreturile productiei industriale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Preturile productiei industriale au scazut

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Preturile productiei industriale, atat pe piata interna cat si externa, au scazut in ianuarie 2024, cu 6%, comparativ cu aceeasi luna a anului...

Preturile productiei industriale au scazut mai putin in Romania comparativ cu UE

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Preturile produselor au afisat in luna decembrie 2023, fata de luna noiembrie 2023, o scadere de 0,9% in Uniunea Europeana si un declin de 0,8% in...

ONRC: Numarul firmelor intrate in insolventa creste

de Bianca Tila
29 Ian 2024
Numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa in 2023 a fost de 6.650, in crestere cu 0,02% comparativ cu...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]