Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila 08 Oct. 2024 44
S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat 334.870 de bilanturi financiar-contabile, in conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementata de Camerele de Comert in toate judetele tarii.

In primele 10 pozitii a fost inclus un numar de 12.897 de companii, cu o cifra de afaceri cumulata de 250,56 miliarde de euro. Profitul din exploatare al acestora a insumat 25,55 miliarde de euro. 
 
De asemenea, ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9,4% din cifra totala de afaceri. Numarul total de salariati al companiilor clasate pe primele pozitii a fost de 1.342.380.
 
Dupa numarul de companii incluse in top 10, cele mai semnificative domenii sunt:
 
- industria (34,7%)
- serviciile (28,56%)
- comert (20,71%)
- agricultura, silvicultura si pescuit (5,07%)
- constructii (4,77%)
- cercetare-dezvoltare si high-tech (3,72%)
- turism (2,41%)
 
In functie de cifra de afaceri, comertul are o pondere de 45,1% din cifra totala de afaceri a companiilor, urmat de industrie (33,23%) si servicii (11,56%). Astfel, cele mai profitabile companii sunt in domeniul industriei, cu un profit de 42,42% din profitul total si o pondere a profitului de 12% din cifra de afaceri a companiilor din acest sector economic.
 
"La realizarea clasamentului TNF 2024 au fost analizate 866.601 de bilanturi financiar-contabile ale companiilor active in Romania. Topul National al Firmelor 2024 prezinta cele mai performante companii din sapte domenii de activitate: industrie; servicii; comert; turism; cercetare-dezvoltare si high-tech; agricultura, silvicultura si pescuit; constructii. 
 
Clasamentul Topul National al Firmelor se bazeaza pe urmatorii indicatori economici: cifra de afaceri neta; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat", se mentioneaza in comunicatul institutiei.
 
In ceea ce priveste Camera de Comert si Industrie a Romaniei, aceasta realizeaza Topul National al Firmelor inca din anul 1994. De asemenea, este singura institutie abilitata printr-o lege organica sa stabileasca ierarhia la nivelul intregii tari.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ccirtopul national al firmelorindustrie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

Topul National al Firmelor 2023. Cifra de afaceri cumulata a companiilor a crescut

de Bianca Tila
03 Oct 2023
Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri in Topul National al Firmelor 2023 este de 279,3 miliarde de euro, in crestere...

Jocurile online - o industrie care va supravietui indiferent de starea economiei

de Andrioae Ruxandra
29 Iun 2014
Daca te pricepi la jocuri si esti un fan inrait, poti avea propria afacere in aceasta industrie. Pentru a putea crea un joc pe computer ai nevoie de...

Vending Expo - Expozitia industriei de vending din Romania

de Victor Oancea
17 Sep 2011
Expo 24 organizeaza a doua editie a expozitiei Vending Expo in perioada 3-5 noiembrie 2011, la Sala Polivalenta Bucuresti. Expozitia doreste sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]