Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila 02 Mai. 2024 167
Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau Mures, o salina artificiala va poate scuti de drum si va poate aduce o stare de bine la doar cativa pasi de casa.

Afacerea cu salina artificiala are un potential mare avand in vedere beneficiile. Romanii au inteles acest lucru si de-a lungul anilor au inceput sa dezvolte diverse incaperi imbracate in sare, atat peretii cat si tavanul si podeaua.
 
Dimensiunile pot creste in conditiile in care antreprenorul doreste sa duca la alt nivel afacerea fata de concurenta. Elementele de design arhitectural, functionalitatea si spatiul generos pot transforma simpla incapere intr-o grota cu sare.
 

Avatajele salinei artificiale

 
In conditiile in care sunteti interesati sa demarati o astfel de afacere, trebuie sa stiti faptul ca materialele brute, naturale au prioritate. In acest sens, lemnul sta la baza acestei incaperi, facand o mare diferenta.
 
O salina artificiala poate fi amplasata intr-un centru spa, hotel, pensiune, casa si se poate utiliza ca pe una de adancime.
 
Intr-un astfel de spatiu se pot face numeroase forme de terapie cu sare, precum haloterapia. Terapiile din saline sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Pacientii se relaxeaza, in timp ce aerul ionizat isi face treaba la nivelul intregului corp.

alt=tipuri de sare

Construtii saline

 
In functie de localizarea salinei si de dimensiunea acesteia se pot face urmatoarele investitii:
 
  • Cabina salina - este de mici dimensiuni si poate fi amplasata intr-un hotel. De asemenea, aceasta necesita o mentenanta minima, ajutand la imbunatatirea starii de sanatate. Cabina salina este perfecta si pentru uzul personal, ocupand un spatiu redus.
  • Pulverizator de aerosoli salini - ajuta la imbunatatirea si cresterea aerosolilor salini
  • Cabina sauna - sauna-salina poate fi amplasata atat in interior, cat si in exterior, fiind perfecta pentru spatiile de wellness si spa
 
In alta ordine de idei, daca alegeti sa va orientati catre un spatiu ceva mai generos sau achizitionarea unuia, aveti posibilitatea de a construi:
 
  • salina cu sare naturala combinata
  • salina cu sare natura - diverse modele pe pereti, de exemplu grota sau bulgari
  • salina cu sare naturala cu gratii sau diverse elemente de design
  • salina cu sare naturala de Himalaya

alt=spa salina artificiala

Efectele terapeutice ale salinei artificiale

 
Terapia cu sare are nevoie de respectarea anumitor parametrii, nu este de ajuns doar sa vizitam un astfel de spatiu ca sa ne simtim bine. Astfel, pentru o evolutie a starii de sanatate si a cresterii profitului, antreprenorul trebuie sa ia in calcul urmatoarele aspecte:
 

Echipament medical potrivit 

 
In conditiile in care spatiul va permite sa va extindeti, puteti trece de la un mediu relaxant la unul medical. Este important ca o salina artificiala sa fie dotata cu un echipament medical performant, numit halogenerator. Un astfel de aparat ajuta antreprenorul sa pastreze o salinitate ridicata in camere, eficienta terapeutica fiind garantata. Halogeneratorul macina sarea si o pulverizeaza sub forma de particule foarte mici.
 

Sistemul de ventilatie optim

 
Avand in vedere ca vorbim de o salina artificiala, aceasta are nevoie de un sistem performnat de ventilatie care sa ajute la pastrarea microclimatului steril. Tehnologia unui astfel de sistem amplifica efectele benefice ale sarii.
 

Provenienta sarii

 
Antreprenorii au obligatia de a face o analiza atenta a ceea ce achizitioneaza. Sarea folosita in astfel de spatii trebuie sa fie naturala, fara anti aglomeranti si sa detina un certificat de conformitate care sa ateste provenienta ei.
 

Cura de imunitate

 
In promovarea afacerii este bine de mentionat ca efectele pe termen mediu si lung asupra organismului se vor observa dupa o serie de sedinte. In functie de afectiunile fiecarui client, este nevoie de o cura de 5 sau 10 sedinte, care se vor realiza la intervale diferite. Aparatul respirator are nevoie de o curatare in profunzime, iar terapiile de acest gen cresc capacitatea organismului de a lupta impotriva factorilor externi.

alt=sare salina artificiala

Costurile afacerii

 
In functie de dimensiunea spatiului, costurile acestei afaceri difera. Daca alegeti sa colaborati cu un hotel, va puteti amplasa cabina salina oriunde, costurile investitiei sunt de aproximativ 10.000 de euro.
 
De asemenea, daca alegeti sa colaborati cu un spa, care va ofera un spatiu, aici costurile se pot ridica la 30.000 de euro, avand in vedere ca peretii salinei vor avea nevoie de aproximativ 3 tone de sare lipita. O incapere generoasa poate avea nevoie de sapte tone de sare, o parte fiind folosita pe pereti, tavan si imprastiata pe podea. O rezerva de doua tone este suficienta pentru completarea periodica cu 50-100 kg de sare.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: salina artificialacosturile afaceriiefecte terapeuticeconstructii saline

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]