Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salrom afiseaza profit in crestere

de Bianca Tila 02 Sep. 2022 623
Salrom afiseaza profit in crestere
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Societatea Nationala a Sarii a inregistrat in primul semestru un profit net de 35,9 milioane de lei. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, acum este in crestere cu 61%, potrivit raportului Fondului Proprietatea, actionar minoritar.

In ceea ce priveste actiunile Salrom, Fondul Proprietatea detine o participatie de 49%, arata news.ro.
 
In Romania, Salrom este singurul producator de sare, numarand aproximativ 1.500 de angajati.
 
De asemenea, veniturile operationale au afisat cresteri, in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului precedent, de la 161,2 milioane de lei in 2021 la 195,4 milioane de lei in 2022.
 
Actionarii au aprobat bugetul companiei pentru acest an in aprilie 2022. In luna mai a acestui an, actionarii au aprobat situatiile financiare auditate ale companiei pentru exercitiul financiar 2021.
 
La inceputul acestui an, actionarul majoritar a inlocuit trei membri ai Consiliului de Administratie, numind in calitate de membri temporari pe Constantin Dan Dobrea, Cristi Sandu si Nicolae Cimpeanu.
 
De asemenea, Fondul Proprietatea i-a propus si numit pe Simona Ochian si pe Valeriu Ionita. Mandatele acestora au intrat in vigoare la 2 februarie 2022 pentru o perioada de patru luni. Constantin Dan Dobrea l-a inlocuit pe Emil Militaru in functia de director general intermediar, in februarie 2022. Acesta a putut sa-si pastreze mandatul interimar in CA.
 
Actionarii au aprobat lansarea procesului de selectie pentru membrii CA, in martie 2022, in baza OUG nr. 109/2011. Mandatele membrilor temporari ai Consiliului de Administratie au fost prelungite cu inca doua luni, in timp ce in iulie 2022 au fost prelungite cu o perioada suplimnetara de patru luni. Acestea au intrat in vigoare la 4 august 2022. Adunarea generala a actionarilor Salrom a aprobat listarea companiei la BVB printr-o oferta publica a actiunilor societatii detinute de Fond.
 
Fondul a selectat BRD - Groupe Societe Generale ca banca de investitii pentru coordonarea tranzactiei, in urma procesului de selectie competitiv. Prin aceasta aprobare, Fondul poate sa isi exploreze optiunile referioare la o potentiala realizare totala sau partiala a detinerii sale in companie.
 
AGA Salrom a aprobat in data de 5 iulie 2021 listarea companiei la BVB printr-o oferta publica a actiunilor societatii detinute de Fond. De asemenea, Fondul Proprietatea a ales Banca de Investitii si consilierul juridic (Dentons Europe - Zizzi - Caradja & Associates) care vor fi implicati in pregatirea Prospectului si listarea Salrom la BVB.
 
Avand in vedere ca aprobarea este o evolutie pozitiva, Fondul isi permite sa exploreze potentiala realizare totala sau partiala a detinerii sale in companie. Astfel, in data de 27 iulie 2022, Guvernul a aprobat un Memorandum. Acesta sustine listarea Salrom printr- oferta publica a actunilor companiei detinute de Fond, ce reprezinta o etapa importanta in procesul de listare a companiei. 
 
Fondul isi propune sa finalizeze listarea pana in semestrul I 2023.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: salromproducator de sarefondul proprietatea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]