Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samsung, Flanco, Altex si eMag, investigate de Consiliul Concurentei

de Florin Amariei 05 Apr. 2021 2012
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei anunta ca Samsung, Flanco, Altex si eMag sunt investigate. Institutia a pornit actiunea in urma unei sesizari anonime.

Astfel, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania, Altex Romania, Flanco Retail si Dante International (compania care detine eMag).
 
"Inspectiile s-au derulat in cadrul unei investigatii privind posibile intelegeri si/sau practici concertate de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania SRL pe piata produselor electronice si IT&C din Romania. Astfel, investigatia vizeaza relatia dintre compania Samsung Electronics Romania SRL si partenerii acesteia, printre care Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA", au aratat reprezentantii CC.
 
Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta.
 
Samsung Electronics Romania este subsidiara locala a grupului Samsung, un producator si distribuitor mondial de produse electronice si produse de tehnologia informatiilor.
 
Altex si Flanco comercializeaza online si prin intermediul unor retele nationale de magazine o gama larga de produse din categoria electronicelor si IT&C, electrocasnice si multimedia.
 
Dante administreaza platforma online eMAG.ro, prin intermediul careia comercializeaza o gama larga de produse, echipamente si componente IT, electronice, electrocasnice etc.
 
Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.
 
Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: consiliul concurenteisamsungflancoaltexemaginvestigatie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza

de Bianca Tila
05 Mar 2024
Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de...

Samsung promite functii de sanatate. Primul inel inteligent

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Samsung si-a prezentat primul inel inteligent, care va fi comercializat in trei culori. Compania promite functii de sanatate. Samsung a prezentat...

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea activitatii de intermediere in asigurari

de Bianca Tila
07 Dec 2023
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Safety Broker de Asigurare intentioneaza sa preia activitatea de intermediere in asigurari...

Lorelai vrea sa preia Irrimec SRL, Otech SAS si Otech. Ce spune Consiliul Concurentei?

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Consiliul Concurentei a anuntat autorizarea tranzactei prin care Lorelai S.p.A intentioneaza sa preia companiile Irrimec S.r.l, Otech SAS si Otech 40....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]