Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sanctiuni noi si mai mari pentru firmele care incalca regulile anti-Covid

de Florin Amariei 19 Apr. 2021 2244
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou OUG a fost adoptat de Guvernul Romaniei, act prin intermediul caruia se introduc sanctiuni noi si mai mari pentru firmele care incalca regulile anti-Covid.

"Este vorba despre acea prevedere prin care operatorii economici care nu respecta legislatia in vigoare, stiti foarte bine despre ce este vorba, pot sa fie inchisi pe o perioada scurta la inceput si, dupa aceea, pe o perioada mai lunga", a declarat premierul Florin Citu, la finalul sedintei de Guvern.
 
Potrivit expunerii de motive, au fost constatate mai multe situatii in care aceiasi agenti economici din domeniul HORECA au incalcat in repetate randuri prevederile legale. Aceste cazuri sunt intalnite la nivelul unui numar semnificativ de judete, peste jumatate din totalul acestora.
 
"Intrucat in practica s-a constatat faptul ca operatorii economici care au fost sanctionati pentru astfel de fapte au continuat sa incalce prevederile legale, considerand ca aplicarea sanctiunii contraventionale este nesemnificativa in raport cu profitul realizat in urma desfasurarii activitatii interzise, consideram necesara instituirea in acest caz si a unei sanctiuni contraventionale complementare", se precizeaza in expunerea de motive.
 
Potrivit proiectului, in cazul repetarii la acelasi sediu principal sau secundar, intr-un interval de 15 zile de la constatarea precedenta, a incalcarii masurii de limitare sau suspendare a activitatii in vederea combaterii pandemiei, va fi aplicata o sanctiune complementara pe langa cea principala. Agentul constatator dispune si sanctiunea contraventionala complementara a inchiderii temporare, pe o durata de 15 zile, a sediului principal sau secundar in care operatorul economic desfasoara activitatea.
 
Aplicarea sanctiunii contraventionale complementare prevazute se materializeaza prin afisarea de catre agentul constatator, in locuri vizibile in interiorul sediului inchis temporar, a urmatorului mesaj: „Acest spatiu este inchis temporar, pana la data de ________ inclusiv, din cauza nerespectarii masurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”.
 
In cazul in care operatorul economic nu respecta sanctiunea contraventionala complementara prevazuta, orice persoana care are calitatea de agent constatator al contraventiei aplica, pentru durata ramasa, sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu.
 
In cazul in care nu este respectata masura referitoare la suspendarea temporara a activitatii, pe langa sanctiunea contraventionala principala, agentul constatator dispune si sanctiunea contraventionala complementara a inchiderii temporare, pe o durata de 30 de zile, a sediului principal sau secundar in care operatorul economic desfasoara activitatea suspendata temporar.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sanctiuni noisanctiuni marifirmereguli anti-covid

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in tara a scazut

de Bianca Tila
08 Apr 2024
In Romania, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate a scazut in primele doua luni ale acestui an cu 8,3%, fata de perioada similara din...

ONRC: 9.251 de firme au fost radiate in ianuarie 2024

de Bianca Tila
25 Mar 2024
In ianuarie 2024, un numar de 9.251 de firme au fost radiate la nivel national, cu 67,86% mai multe fata de perioada similara din 2023, conform...

ONRC: Numarul firmelor intrate in insolventa creste

de Bianca Tila
29 Ian 2024
Numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa in 2023 a fost de 6.650, in crestere cu 0,02% comparativ cu...

Topul National al Firmelor 2023. Cifra de afaceri cumulata a companiilor a crescut

de Bianca Tila
03 Oct 2023
Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri in Topul National al Firmelor 2023 este de 279,3 miliarde de euro, in crestere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]