Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Scoala de dresaj
Motivele pentru care foarte multi proprietari de caini aleg sa apeleze la o scoala de dresaj sunt foarte diverse: multi sunt satui sa se trezeasca dimineata cu pantofii rosi sau cu casa intoarsa cu susul in jos, unii doresc sa participe cu patrupedul lor la concursuri de frumusete, altii incearca sa il educe, mai ales in cazul in care acesta prezinta probleme de comportament.

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Exista o serie de proprietari care apeleaza la un serviciile unui dresor doar pentru a avea controlul total asupra cainelui si pentru a fi ferit de accidentele pe care acesta le-ar putea provoca la maturitate. In fine, exista o categorie speciala de clienti ai scolilor de dresaj care doresc sa isi pregateasca animalele pentru servicii de protectie si paza.
Indiferent care ar fi motivele, la finalul unui curs de dresaj, relatia dintre caine si stapan devine mult mai puternica. Proprietarul va avea, in acest fel, garantia fidelitatii companionului sau si a faptului ca riscul unui comportament violent este complet eliminat.
In acest moment, un curs complet de dresaj (aici se poate include si cazarea intr-o pensiune, dupa cum vom vedea) costa cateva sute de euro. La prima vedere se poate spune ca este vorba de o suma importanta. Nu insa si pentru cei care stiu sa aprecieze compania unui caine si cunosc riscurile pe care le implica, atat pentru el cat si pentru cei din jur, lipsa unei educatii adecvate date la timp animalului favorit.
Informatii pe scurt
Capital intial: 5.000 euro (minimum)
15.000 euro (in cazul in care achizitionati si un teren)
20.000 euro (in cazul in care construiti si o pensiune)
Cifra de afaceri: 1.000-1.500 euro/luna in primul an
2.000-3.000 euro/luna in al doilea an, in functie de investitiile facute
Profit brut: intre 10.000 si 15.000 euro, in cel de-al doilea an
Amortizarea investitiei: 1 an in cazul unei investitii minime si 3 ani in cazul in care investitia initiala ajunge la 20.000 euro
Situatia pietei: in acest moment, in Bucuresti exista mai putin de 10 scoli de dresaj, in conditiile in care numarul romanilor care cumpara caini de rasa este in crestere
Sanse de reusita: foarte mari daca reusiti sa atrageti un personal competent si profesionist
Clientii scolilor de dresaj au venituri medii
In acest moment, nu exista o statistica privind numarul animalelor de companie din tara. Pentru a lua pulsul pietei, am apelat la parerea unui specialist. "In Bucuresti sunt 7-8 scoli de dresaj, aproape toate fiind conduse de pasionati in domeniu", declara Mircea Gaspar, patronul scolii de dresaj Old Hunter.
"Unul dintre momentele cheie al evolutiei pietei canine pare a fi jumatatea anilor '90, cand in Romania au inceput sa intre exemplare de foarte buna calitate, fapt ce a dus la cresterea exigentelor arbitrilor din show-urile de prezentare."
Paradoxal, totusi, nu numarul de animale de companie este cel mai important, ci nivelul de trai al stapanilor. 90% dintre clientii scolilor de dresaj sunt oameni cu venituri medii, care au inceput deja sa cumpere caini cu pedigri si care doresc ca acestia sa beneficieze de o pregatire pe masura. "Tendinta in acest moment este catre cainii de companie sau utilitari, gen labrador sau golden retriver, deoarece nu sunt agresivi si se adapteaza usor la apartament. Nu mai sunt atat de cautati cainii mari sau agresivi", afirma Mircea Gaspar.
Consecinta ar fi o potentiala explozie a numarului posesorilor de caini, avand in vedere ca multi romani isi doresc un astfel de animal, cu conditia sa nu le faca prea multe probleme. Aici, evident, va interveni dresajul, care poate transforma un animal cu un temperament mai dificil in exact ceea ce isi doreste proprietarul.
„Chinologia, competiile si activitatile in care sunt implicati cainii de rasa continua sa ia amploare. Numarul cainilor va creste, iar pasionatii isi vor achizitiona exemplare de tot mai buna calitate. Incet-incet, ne vom apropia de ceea ce se intampla in Uniunea Europeana. Cresterea veniturilor va aduce si o crestere a pretului dresajului, deoarece serviciile vor fi tot mai bine platite", este de parere Mihai, unul dintre angajatii firmei mai sus amintite.
Articol integral in cd-ul 17 afaceri pe care le puteti demara la domiciliu.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] 3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit