Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Selectarea personalului potrivit pentru o shaormerie

de Zenobia Badescu 01 Nov. 2011 3930
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Există o zicală care spune: “Prima regulă: clientul are întotdeauna dreptate. A doua regulă: dacă clientul greşeşte, se aplică prima regulă”. Clienţii sunt afacerea dumneavoastră şi reprezintă cea mai valoroasă achiziţie, dar ei sunt şi cel mai uşor de pierdut.

Toţi angajaţii dumneavoastră trebuie să fie conştienţi chiar din prima zi că sunt în serviciul clienţilor şi că aceştia sunt pe primul plan. Aşa că vă revine o sarcină grea prentru că, se ştie, aproape în toate domeniile, găsirea unui personal potrivit este o problemă dificilă.

Când faceţi angajări, realizaţi prentru fiecare post o scurtă descriere a slujbei. Puteţi determina astfel mai uşor ce calităţi sunt necesare angajatului şi care este importanţa lui în sistem.

Fiţi selectiv şi alegeţi acei solicitanţi care au calităţile dorite de dumneavoastră, şi acolo unde este cazul, calificarea necesară. În plus, pe viitor veţi comunica mai uşor cu oamenii dacă aceştia ştiu de la început ce se aşteaptă de la ei, care le sunt responsabilităţile şi datoriile.

Sfatul nostru este să intervievaţi cel puţin trei oameni pentru fiecare post. Găsirea personalului potrivit reprezintă una dintre cele mai mari probleme în acest domeniu, iar o persoană nepotrivită vă poate strica în mare măsură imaginea în ochii clienţilor. Înainte de a trece la selecţia candidaţilor la ocuparea unui post, trebuie analizate condiţiile pe care le pune eventual legea pentru ocuparea postului respectiv.

Neîndeplinirea oricăreia dintre condiţii creează o situaţie de incompatibilitate între candidatul respectiv şi postul pe care urmăreşte să îl ocupe. Altfel spus, aceşti candidaţi trebuie excluşi din start, deoarece angajarea nu este, legal, posibilă şi contractul de muncă va fi nul.

Spre exemplu, poate fi vorba despre aceste condiţii:
– de studii (spre exemplu, potrivit Legii contabilităţii nr. 82/1991, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele care organizează şi conduc contabilitatea trebuie să fie absolvente de studii economice superioare);
– privind vârsta minimă;
– privind cazierul;
– privind starea de sănătate.
…..

>>> Fragment extras din ghidul complet “Cum sa deschizi o shaormerie”.


Tags: shaormerieafacere shaormeriecum deschizi o shaormerieshaormerii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]