Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Selectia si pregatirea angajatilor dintr-o cafenea

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii au un rol esential in buna desfasurare a activitatii in cafenea. Atmosfera depinde in mare masura de prezenta lor si calitatea serviciilor oferite. Acestia trebuie sa urmeze cursuri de training specializate, pentru a deprinde intocmai secretele meseriei.

Se vor ghida pe cat posibil dupa dictonul “Clientul nostru, stapanul nostru”, cu exceptia unor situatii in care clientul creeaza problemele.

In primul rand, angajatii trebuie sa stie sa prepare perfect amestecurile de cafea, cocktailurile si bauturile. Servirea trebuie sa fie prompta, politicoasa si orientata spre alte comenzi.

Un client multumit nu se ridica repede de la masa, ci se aboneaza la noi si noi comenzi. Prezenta angajatilor nu trebuie sa fie sufocanta, dar nici sa nu lipseasca. Pentru orice nemultumire sau nelamurire, exista raspunsuri.

Selectia angajatilor se face in functie de experienta si perspectivele afisate. Angajatorul are nevoie de fler, pentru a gasi personalul perfect al cafenelei sale.

Dupa selectia candidatilor, patronul si responsabilul cafenelei vor urma lantul firesc al viitoarelor angajari, respectiv concedieri. Tolerarea ineficientei duce la colapsul intregului local. Nu exista “poate maine va fi mai bine”.

Clientii pot promova un renume bun sau, dimpotriva, unul prost! Selectia si pregatirea angajatilor reprezinta punctele-cheie in desfasurarea viitoarelor activitati. Acestia au nevoie de motivare, atat profesionala, cat si materiala.

Discursurile motivationale, chiar daca pot parea de domeniul cliseului, pot aduce o schimbare benefica in comportamentul de grup. Angajatii trebuie sa simta ca lucreaza pentru ceva mai presus de bani, faima si raspundere. Impartasiti-le idealurile voastre si transformati-le intr-un crez comun.

Pentru orice succes mic, incurajati-i ca si cum ar fi pasit prima oara pe suprafata Lunii. “Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”, folositi vorbele mari ori de cate ori este nevoie de ele.

Nu va feriti sa felicitati, nu va feriti sa atrageti atentia. Nu va feriti sa concediati si sa angajati. Oricat de empatici am fi, o afacere ramane o afacere si avem o imagine de aparat.

Ideea ca in Romania nu se poate face nimic pe modelul american este sursa multor pasi inapoi. in orice situatie, trebuie sa fim optimisti, cautand intotdeauna succesul si reteta lui.



Tags: angajaticafeneaafacare

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]