Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi vitale pentru un parteneriat eficient de afaceri

de Maria Nicutar 17 Nov. 2011 3640
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rostim cuvintele “parteneriat de afaceri” si deja incep sa apara pareri pro si contra. Multi le considera optiuni excelente pentru a se creste afaceri profitabile, stabile, de viitor si multi le considera ca fiind cele mai proste decizii cu putinta. Unii detin experiente neplacute, altii inca nu au vazut si partea goala a paharului si se scalda in ape caldute.

Cu riscul de a sadi pesimism, trebuie sa aducem in prim plan cateva surse de conflict ce pot aparea in cadrul oricarui parteneriat de afaceri. Desigur, la inceput totul este roz-bombom si toti suntem incantati de noul parteneriat de afaceri. Suntem increzatori si optimisti, ne placem, ne ajutam, tragem impreuna pentru succesul afacerii pe care tocmai am fondat-o. Multi experti sunt de acord ca aceasta este luna de miere a oricarui parteneriat de afaceri. Ce urmeaza?

Sa luam in considerare ca nu multi sunt facuti pentru relatii serioase si orice parteneriat de afaceri trebuie privit exact ca o casnicie. Spunem “da” si pornim pe un drum necunoscut. Apar greseli, tradari, cuvinte grele, pareri contrarii, conflicte si minciuni. Incercam sa tragem cat mai mult in farfuria noastra si sa rupem bucata cea mai mare din tort. Ne implicam familiile in afaceri si incep conflictele reale.

In fapt, sunt multe surse din care pot aparea numeroase conflicte. Sa nu uitam ca preferintele si valorile ni se schimba de-a lungul timpului, ca suntem in continua dinamica si optiunile din prezent se vor schimba cu mult in cativa ani. In lipsa unei sincronizari, a unei bune comunicari, parteneriatele de afaceri cad, intra intr-un colaps care ne avertizeaza sa nu mai luam aceste decizii vreodata in afacerile personale.

Iata si cateva sfaturi pentru a va ajuta sa mentineti un parteneriat de afaceri ca la carte:

1. Comunicare multa si constanta. Nu ezitati sa ii impartasiti partenerului de afaceri orice aspect legat de business-ul de care tineti impreuna.

2. Coaching. Coaching-ul ne ajuta sa ne disciplinam si sa ne aducem eforturile laolalta pentru succes in afacerile pe care le conducem. Coaching-ul ne ajuta sa identificam surse de conflict si directii viabile in care trebuie sa ne indreptam afacerile, fie ca ne place sau nu, fie ca unul dintre parteneri este de acord sau nu. Coaching-ul este o solutie buna pentru a se aduce pacea in ambele tabere ale parteneriatelor de afaceri ce stau sa se clatine.

3. Nu ne implicam viata personala. Multi parteneri de afaceri se apropie si acesta este un lucru bun, in esenta. Cu toate acestea, cand se apropie prea mult si ajung sa isi aduca la locul de munca problemele din viata personala, din cea a familiei lor, lucrurile incep sa intre pe un fagas alunecos.

4. Avem hartii si avocati care ne sunt alaturi inca de dinainte de a intra in parteneriate de afaceri. Exact ca un contract prenuptial, parteneriatele de afaceri trebuie sa treaca in scris orice informatie ce se merita pastrata si inregistrata: conditii, reguli, clauze samd.



Tags: parteneriat de afaceripartener de afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]