Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi vitale pentru un parteneriat eficient de afaceri

de Maria Nicutar 17 Nov. 2011 3656
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rostim cuvintele “parteneriat de afaceri” si deja incep sa apara pareri pro si contra. Multi le considera optiuni excelente pentru a se creste afaceri profitabile, stabile, de viitor si multi le considera ca fiind cele mai proste decizii cu putinta. Unii detin experiente neplacute, altii inca nu au vazut si partea goala a paharului si se scalda in ape caldute.

Cu riscul de a sadi pesimism, trebuie sa aducem in prim plan cateva surse de conflict ce pot aparea in cadrul oricarui parteneriat de afaceri. Desigur, la inceput totul este roz-bombom si toti suntem incantati de noul parteneriat de afaceri. Suntem increzatori si optimisti, ne placem, ne ajutam, tragem impreuna pentru succesul afacerii pe care tocmai am fondat-o. Multi experti sunt de acord ca aceasta este luna de miere a oricarui parteneriat de afaceri. Ce urmeaza?

Sa luam in considerare ca nu multi sunt facuti pentru relatii serioase si orice parteneriat de afaceri trebuie privit exact ca o casnicie. Spunem “da” si pornim pe un drum necunoscut. Apar greseli, tradari, cuvinte grele, pareri contrarii, conflicte si minciuni. Incercam sa tragem cat mai mult in farfuria noastra si sa rupem bucata cea mai mare din tort. Ne implicam familiile in afaceri si incep conflictele reale.

In fapt, sunt multe surse din care pot aparea numeroase conflicte. Sa nu uitam ca preferintele si valorile ni se schimba de-a lungul timpului, ca suntem in continua dinamica si optiunile din prezent se vor schimba cu mult in cativa ani. In lipsa unei sincronizari, a unei bune comunicari, parteneriatele de afaceri cad, intra intr-un colaps care ne avertizeaza sa nu mai luam aceste decizii vreodata in afacerile personale.

Iata si cateva sfaturi pentru a va ajuta sa mentineti un parteneriat de afaceri ca la carte:

1. Comunicare multa si constanta. Nu ezitati sa ii impartasiti partenerului de afaceri orice aspect legat de business-ul de care tineti impreuna.

2. Coaching. Coaching-ul ne ajuta sa ne disciplinam si sa ne aducem eforturile laolalta pentru succes in afacerile pe care le conducem. Coaching-ul ne ajuta sa identificam surse de conflict si directii viabile in care trebuie sa ne indreptam afacerile, fie ca ne place sau nu, fie ca unul dintre parteneri este de acord sau nu. Coaching-ul este o solutie buna pentru a se aduce pacea in ambele tabere ale parteneriatelor de afaceri ce stau sa se clatine.

3. Nu ne implicam viata personala. Multi parteneri de afaceri se apropie si acesta este un lucru bun, in esenta. Cu toate acestea, cand se apropie prea mult si ajung sa isi aduca la locul de munca problemele din viata personala, din cea a familiei lor, lucrurile incep sa intre pe un fagas alunecos.

4. Avem hartii si avocati care ne sunt alaturi inca de dinainte de a intra in parteneriate de afaceri. Exact ca un contract prenuptial, parteneriatele de afaceri trebuie sa treaca in scris orice informatie ce se merita pastrata si inregistrata: conditii, reguli, clauze samd.



Tags: parteneriat de afaceripartener de afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Declin in afaceri: Serviciile de piata pierd teren

de Bianca Tila
29 Ian 2025
In primele 11 luni ale anului 2024, afacerile rezultate din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor au inregistrat scaderi cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in 2024

de Bianca Tila
23 Ian 2025
Cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si piata externa, a inregistrat in termeni nominali cu 5,3%, in perioada 1 ianuarie - 30...

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]