Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Singura strategie pe care nu o mai poti neglija!

de Adela Simonescu 29 Iul. 2013 2378
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca este criza sau nu, singura strategie pe care nu ne mai permitem sa o neglijam este cea referitoare la curatarea buruienilor din companiile si firmele noastre. Discutam despre o activitate pe care o intreprindem in mod constant pentru ca afacerile noastre sa ne ofere "recolta" cat mai bogata.

Afacerile sunt asemenea unor terenuri arabile. Cultivi catina, o ingrijesti cu mare atentie si la final, tocmai cand asteptai recolta, descoperi ca este deja intr-o mare proportie sufocata de buruieni. Rezultatul? Obtii nici jumatate din productia la care te-ai fi asteptat.

Si trist este momentul in care pui pe hartie totalul investitiilor si realizezi ca nu ajungi nici macar aproape de amortizare. Esti departe si privesti in mod natural catre lista de pierderi. Numeri vinovatii si realizezi ca daca nu ar fi fost in companie, afacerea ar fi fost pe plus. Mai mult, daca in locul lor ar fi fost oameni buni, te-ai bucura de castiguri uimitoare.

Asa ca revenim la singura strategie pe care nu o poti neglija niciodata, indiferent de situatia economiei: curatarea terenulului de orice buruiana. In cazul nostru, se cere sa ne curatam afacerile de toti angajatii neproductivi si de cei care ne trag in jos cu forta incredibila.

In a doua categorie intra toti angajatii care comit greseli care ne costa enorm, cei care strica intreaga cultura organizationala pe care am cladit-o in timp si cu eforturi solide, angajatii care trag in jos imaginea companiei si nu doar acestia.

In acelasi timp, strategia functioneaza pe doua planuri. Elimini angajatii-problema si ii ajuti pe cei cu potential sa si-l dezvolte.

Cum vom proceda pentru ca aceasta strategie sa devina realitate? Este esential sa stabilim obiective realiste pentru fiecare angajat in parte, sa ii oferim tot sprijinul necesar si apoi sa tinem evaluarile semestriale si sa verificam rezultatele anuale. Angajatii care nu isi au locul in companiile noastre se recunosc dintr-un foc. Nu avem nevoie de 3 ani de probe pentru a intelege daca un angajat ar trebui mutat in cadrul unui alt departament sau pastrat si ajutat sa se perfectioneze!

La final de an, curatam din nou terenul, pentru ca stim clar: Cu fiecare buruiana indepartata, plantele sanatoase au mai multe sanse sa se dezvolte, sa respire, sa creasca la adevaratul lor potential.

Sa aveti succes si afaceri prospere!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafacereinvestitii afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]