Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sistemele de agricultura durabila. 3 masuri pentru productii competitive

de Dragos Craciun 09 Iun. 2016 5996
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sistemul de agricultura durabila sau integrata reprezinta o activitate productiva multisectoriala, productia vegetala fiind intotdeauna corelata cu cea animaliera.

Fermele mixte mai au avantajul de a fi sustinute cu fonduri europene prin PNDR.

O astfel de ferma mixta se poate ocupa de cresterea oricarui tip de animal pentru consumul uman si orice tip de cultura vegetala (legume, fructe, culturi de camp, sere).

Fermierul care are in grija afacerea poate achizitiona bovine pentru lapte, porcine pentru reproductie sau ingrasat, ovine, caprine si pasari sau poate construi si moderniza o ferma de taurine.


In sistemele de agricultura durabila, pentru dezvoltarea unei activitati productive intensive, cu rezultate de productie competitive sunt necesare urmatoarele masuri:
 
1. diversitate mare a culturilor vegetale, culturile perene fiind folosite, atat pentru necesitatile sectorului zootehnic, cat si pentru imbunatatirea si conservarea starii structurale a solulului.   
 
2. utilizare de materiale organice reziduale provenite de regula din sectorul zootehnic (de preferinta a celor solide compostate) in combinatie cu ingrasaminte minerale.

Acestea se folosesc pentru asigurarea cu nutrienti a culturilor dar si pentru conservarea starii de fertilitate a solului, in doze corect calculate.
 
3. folosirea pe scara larga a mijloacelor profilactice si biologice de protectie, limitand cat mai mult utilizarea substantelor chimice. 

De mare importanta in combaterea buruienilor este si capacitatea plantelor cultivate de reducere a proliferarii acestora precum si calitatea lucrarilor mecanice facute in acest scop.



Tags: productivitateagriculturaagricultura durabilafermaferma mixta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Mica afacere - Ferma pentru ingrasarea racilor

de Cosmin Enescu
24 Iun 2016
Stiati ca puteti infiinta o crescatorie extensiva care se limiteaza la ingrasarea racilor? Oricare ar fi specia de raci aleasa pentru cultura, este...

Ferma de prepelite. Cum hraniti puii de prepelita

de Idei de afaceri
17 Iun 2016
Pentru hrana puilor de prepelita, nevoile de proteine sunt de ordinul a 28% in cursul primelor saptamani pentru ca apoi sa se reduca la 20% in...

7 avantaje ale tehnologiei no till in agricultura

de Idei de afaceri
15 Iun 2016
Iata o tehnologie care presupune interventia minima sau deloc asupra solului. Mai exact spus, renuntarea la arat, discuit si alte lucrari de...

Conditiile principale pentru a infiinta o ferma de raci in Romania

de Marinache Paula
12 Feb 2016
Cresterea racilor este o preocupare inedita! O ferma de raci aduce un profit spectaculos!  Este o afacere placuta, ca un hobby. In acelasi timp...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]