de Florin Amariei
04 Mar. 2021
1905
Tara noastra primeste inca o confirmare ca poate fi un hub regional de securitate cibernetica, dupa ce grupul brazilian Stefanini a anuntat ca deschide un Centru Operational de Securitate in Romania.
"Stefanini, multinationala globala de tehnologie, originara din Brazilia, isi extinde oferta de securitate cibernetica prin deschiderea unui centru operational de securitate pentru a acoperi nevoile clientilor companiei din regiunea EMEA", a anuntat compania.
Centrul va fi condus din Bucuresti si are deja un numar de experti in securitate cibernetica inalt specializati, cu perspectiva de a-si tripla echipa pana la sfarsitul anului.
"Daca in urma cu cativa ani, companiile cheltuiau mult pe produse de securitate cibernetica, in ultimul timp, ele sunt din ce in ce mai interesate de serviciile externalizate de securitate cibernetica, efectuate de profesionisti cu inalta pregatire, specializati, iar pandemia a crescut importanta acestui domeniu. Asadar, in ciuda recesiunii economice pe care am vazut-o anul trecut, unele companii si-au dublat sau chiar triplat bugetul de securitate cibernetica, in special pe fondul cresterii telemuncii, care vine la pachet cu pericole mai mari. O alta oportunitate pe care o vedem este faptul ca Bucurestiul va gazdui Centrul european de competenta in domeniul securitatii cibernetice, hub-ul care distribuie finantari UE si nationale pentru proiecte de cercetare in domeniul securitatii cibernetice in intregul bloc comunitar”, spune Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA.
Centrul Operational de Securitate Stefanini din Bucuresti deserveste deja mai multe companii globale stabilite in Europa si are in plan o crestere anuala ambitioasa de 120%, in timp ce se estimeaza ca piata va creste cu 12% in 2021.
"Suntem foarte increzatori ca nivelul de competente si expertiza pe care il aducem pe piata este unic, mai ales ca lucram indeaproape cu colegii nostri din compania Stefanini - Rafael din Brazilia, precum si cu Cyber ​​Smart Defence, joint venture-ul pe care l-am incheiat in Romania toamna trecuta. Putem oferi servicii de top 24/7/365 oriunde in lume, putem oferi un concept unui client in cateva zile si personalizam fiecare proiect si fiecare solutie pe care o oferim clientilor nostri", explica CEO-ul Stefanini EMEA.
Furnizor de servicii IT de mai bine de 33 de ani, in 41 de tari din intreaga lume, Stefanini a intrat pe piata securitatii cibernetice in 2016, cand a inceput un joint-venture cu Rafael Advanced Defense Systems din Israel. Compania foloseste tehnologia Rafael conceputa pentru securitatea cibernetica de nivel militar si propriile canale de vanzare globale. Serviciile de securitate gestionate de Stefanini Rafael Segurança e Defesa au crescut rapid in Brazilia de cand a fost anuntat joint-venture-ul. Compania a deschis in curand un alt SOC pentru America Latina.
In Romania, in 2020, Stefanini a facut echipa cu Cyber ​​Smart Defence, companie de securitate cibernetica din tara, iar joint venture-ul rezultat si-a propus sa atinga o cifra de afaceri de pana la 5 milioane de euro in urmatorii 3 ani.
"La Stefanini Group, ne dorim o crestere organica puternica, dublata de o strategie bine definita de achizitii si asocieri in Europa si in intreaga lume. Planul nostru este de a adauga cel putin 2 noi proiecte in portofoliu in fiecare an si in curand vom anunta o noua achizitie in Romania”, adauga Farlei Kothe.
Stefanini isi propune sa isi extinda oferta de servicii de securitate cibernetica la nivel global. Cu 60 de experti la nivel mondial, aceasta divizie realizeaza aproximativ 1% din venitul global al companiei, cu obiectivul de a ajunge la 5% in urmatorii doi ani.
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: stefaniniromaniacentru operational de securitate