Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Stimularea performantelor si recompensarea angajatilor
Stimularea performantelor are loc prin motivarea personalului, stimularea creativitatii si se poate realiza prin cunoasterea drepturilor si obligatiilor de catre angajati, respectarea stricta a disciplinei muncii, recompensarea si sanctionarea in functie de rezultatele activitatii.
Pentru promovarea reala a performantelor, se elaboreaza Manualul Angajatului, ce va fi parte a Regulamentului Intern, in conformitate cu Codul muncii. Structura de ansamblu a Regulamentului Intern se poate introduce ca anexa la planul de afaceri si ea va cuprinde:Drepturile si obligatiile angajatilor ce sunt stabilite prin Codul muncii, contractele colective de munca si contractul individual de munca (inclusiv prin negociere).
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Disciplina muncii este (sau trebuie) definita in cadrul Regulamentului Intern si cuprinde totalitatea regulilor de comportare impuse angajatilor. Ca si forme fundamentale de disciplina a muncii, pot fi identificate disciplina tehnologica (ce presupune ca fiecare angajat, in timpul indeplinirii responsabilitatilor proprii, sa respecte intocmai succesiunea si continutul operatiunilor prevazute de tehnologie) si disciplina organizatorica (ce presupune respectarea de catre toti angajatii a obligatiilor ce le revin, precum si a relatiilor de munca stabilite).
Recompensarea angajatului reprezinta totalitatea veniturilor materiale si banesti, a inlesnirilor si avantajelor prezente sau viitoare, determinate direct sau indirect de calitatea de angajat si de activitatea desfasurata de acesta. Recompensarea poate fi directa (salarii, sporuri, stimulente) sau indirecta (cum ar fi plata concediului de odihna, a ajutorului de somaj, pensii, dividende etc.).
Sanctiunile apar atunci cand exista abateri disciplinare. Abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici. Sanctiunile disciplinare sunt stabilite in Codul muncii. In functie de structura firmei, este bine sa introduceti cateva detalieri a subiectelor enumerate mai sus.
Articole conexe
Taxe salariu: Cat platesti la stat daca ai angajati
de Bianca TilaAngajatii Google critica chatbot-ul companiei
de Bianca TilaDisney concediaza 7.000 de angajati
de Bianca TilaVodafone vrea sa reduca costurile. Grupul britanic intentioneaza sa elimine sute de locuri de munca
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit