Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studioul romanesc de gaming Amber atrage o investitie

de Bianca Tila 03 Oct. 2022 649
Studioul romanesc de gaming Amber atrage o investitie
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Studioul romanesc de jocuri, Amber Studio, anunta ca un fond consiliat de Emona Capital LLP, o firma de investitii din Londra, planuieste sa investeasca pana la 20 de milioane de dolari in Amber.

Suma investita a fost decisa la o evaluare post-investitie de 190 de milioane de dolari in vederea accelerarii dezvoltarii globale a companiei prin realizarea de tranzactii de tip M&A.
 
De asemenea, o parte din fonduri vor fi investite in infrastructura interna a studioului pentru sustinerea expansiunii organice rapide.
 
In ceea ce priveste conducerea, Dominik Dolenec va deveni membru al Consiliului de Administratie Amber. Experienta acestuia va contribui la procesul de dezvoltare al companiei in perioada urmatoare.
 
"Suntem incantati sa formam un parteneriat cu Emona Capital si ii uram bun venit lui Dominik Dolenec in Consiliul de Administratie al Amber. Dupa aproape un deceniu de dezvoltare pur organica, suntem incantati sa intram intr-o noua etapa pentru Amber, o perioada de crestere si mai accelerata. 
 
Emona Capital are o experienta confirmata pe pietele emergente, care se potriveste viziunii noastre cu privire la expansiune si suntem increzatori ca va contribui la realizarea planurilor in aceasta directie. Ca organizatie centrata pe oameni, pentru noi a fost esential sa gasim un partener care sa inteleaga si sa respecte viziunea noastra de dezvoltare. 
 
Impreuna cu Emona vizam aceleasi obiective pentru viitorul Amber – unul axat pe stakeholderii cheie, clienti si echipele noastre si care se bazeaza pe promisiunea de a oferi intotdeauna calitate prin inovare progresiva si revolutionara. Impreuna, vom continua sa transformam Amber intr-un jucator global care seteaza standarde in industrie, adaugand in acelasi timp valoare industriilor creative in general", a declarat Jaime Giné, CEO Amber.
 
Mihai Pohontu, presedintele companiei, a subliniat: "Acesta este inceputul unui nou capitol din istoria Amber, unul in care ne vom extinde reteaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile si platformele, consolidand in acelasi timp capabilitatile studioului nostru la nivel de servicii. La aceasta scara mai larga, vom putea realiza implementarea viziunii noastre de a imbunatati ecosistemele de dezvoltare a jocurilor din intreaga lume prin investitii in comunitate si inovare".
 
In ceea ce priveste investitia de la Emona Capital, aceasta alaturi de profiturile proprii ale studioului vor finanta fuziunile, achizitiile si prelucrarile de studiouri din intreaga lume. Astfel, aceste facilitati vor completa reteua existenta de studiouri a Amber si vor asigura prezenta pe pietele emergente cu potential ridicat de crestere.
 
Amber vizeaza si extinderea gamei de servicii oferite si introducerea de noi specializari in genurile de jocuri.
 
"Amber se afla intr-un moment interesant in procesul sau de expansiune globala rapida si suntem incantati de parteneriatul cu echipa sa de management exceptionala.
 
Credem ca viitorul industriei jocurilor video este unul de succes si ca Amber se afla intr-o pozitie unica pentru a beneficia de tendintele la scara larga ale pietei, datorita portofoliului solid de clienti, amplorii si profunzimii capabilitatilor sale, precum si datorita culturii remarcabile din cadrul companiei", a adaugat Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital.
 
Amber a inregistrat o rata de crestere anuala compusa de peste 50%, avand in vedere veniturile din ultimii cinci ani. In acest sens, in 2021 compania a afisat o cifra de afaceri record de 30 milioane de dolari, o crestere cu 56% fata de anul precedent. 
 
Proiectele de dezvoltare de jocuri au generat aproximativ 70% din venituri. Restul au reprezentat venituri din servicii de asistenta pentru dezvoltare, asigurarea calitatii, servicii suport pentru clienti si localizare.
 
Printre brandurile globale cu care colaboreaza compania se numara Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio si That Game Company.
 
Tranzactia aferenta investitiei a fost facilitata de firmele de avocatura Filip&Company. Aceasta a asistat Amber, respectiv Wolf Theiss Romania, Goodwin Procter din Marea Britanie si Hayness Boone care au asistat Emona Capital.
 

Amber

 
Studioul Amber este o agentie creativa structurata ca o retea de studiouri cu specializari diferite. Aceasta a luat nastere in 2013, la Bucuresti.
 
Compania ofera o gama larga de solutii de dezvoltare jocurilor video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operatiuni live si servicii-suport. 
 
In prezent, compania are 1.200 de angajati care isi desfasoara activitatea in sediile din Bucuresti, Botosani, Guadalajara, Montreal, Varsovia, San Francisco si Los Angeles.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: investitieamberemona capital

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]