Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: 15% din angajatii din privat ar prefera sa fie la stat acum

de Florin Amariei 23 Iul. 2020 2426
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva faptul ca 15% din angajatii din sectorul privat ar prefera sa isi desfasoare activitate la stat acum. Iata motivele si ce alte lucruri a descoperit aceasta chestionare.

Pe langa acest aspect delicat, 30% spun ca prefera sa lucreze intr-o companie cu capital romanesc in aceasta perioada, in locul unei companii straine.
 
In acelasi timp, 38% afirma ca nu stiu unde ar mai putea gasi un loc de munca pe care sa-l considere sigur in contextul actual.
 
Aceasta in conditiile in care 46% dintre respondenti sunt deja angajati in companii romanesti, iar 35% lucreaza in companii straine, in timp ce doar 5% sunt angajati la stat.
 
Sondajul efectuat de platforma de recrutare a mai relevat ca 87% dintre respondenti considera ca firmele cu capital romanesc ar trebui sustinute mai mult in aceasta perioada, pentru a putea depasi cat mai repede efectele economice cauzate de pandemia de Covid-19 si a putea mentine locurile de munca.
 
Aproape 85% sunt de parere ca in contextul actual ar trebui cumparate in primul rand produse romanesti, in sprijinul business-urilor locale. Tocmai din acest motiv, mai mult de jumatate dintre respondenti spun ca, de la izbucnirea pandemiei, prefera sa cumpere mai mult produse romanesti. 20% dintre respondenti afirma, insa, ca nu si-au propus sa aleaga cu precadere produse romanesti de la raft, iar tot atatia spun ca nu acorda atentie provenientei produselor pe care le cumpara, optand in continuare pentru aceleasi branduri pe care le puneau in cos si inainte de pandemie.
 
Schimbarea de comportament in randul romanilor care aleg produse romanesti pentru a sprijini business-urile locale vine in contextul in care aproape 54% considera ca firmele cu capital romanesc au fost mai afectate de efectele pandemiei decat firmele straine.
 
In ceea ce priveste evolutia din perioada urmatoare a companiei pentru care lucreaza, 40% se asteapta la o revenire dupa perioada mai dificila din primul semestru. In schimb, 12% se tem ca situatia companiei va continua sa se deterioreze, iar 10% mizeaza pe stagnare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuafaceriangajatistatprivat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]