Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Piata de e-commerce autohtona, in crestere cu 30% in 2021

de Florin Amariei 26 Mar. 2021 2255
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ca piata de e-commerce din Romania va creste cu aproximativ 30% in 2021, un semnal ca e momentul ca digitalizarea sa fie realizata de catre orice antreprenor.

Prezenta in mediul online este una vitala, mai ales acum. Pandemia ne-a demonstrat tuturor ca e important sa avem o imagine virtuala corespunzatoare. 
 
In acest context, jucatorii din acest sector mizeaza pe majorarea afacerilor din online.
 
Astfel, pentru retailerul Noriel, cresterea pe zona de online a fost de peste 100%, in 2020 fata de anul anterior, chiar daca pana atunci afacerile erau preponderent offline prin cele 83 de magazine deschise in tara. Anul trecut, Noriel a lansat un supermarket online, a dezvoltat categoria de carti si a introdus una cu tematica sportiva, dar si o componenta de travel, cu produse conexe universului copiilor.
 
Un alt business care a inregistrat cresteri in online este cel derulat de Nemira, cu o pondere de 60% din totalul vanzarilor editurii. Pentru editura Nemira, luna martie a anului trecut a adus o scadere a vanzarilor de 70% -80%, odata cu inchiderea librariilor. Inainte de pandemie, 50% din cifra de afaceri a companiei provenea din vanzarile online.
 
De asemenea, pandemia a ajutat start-up-ul LogTech Postis sa accelereze proiectele pe care le avea in plan. Ca atare, in 2020 si 2021, Postis a incheiat mai multe parteneriate cu platforme de e-commerce, portofoliul extinzandu-se, pe langa companii mari, si cu clienti mai mici, antreprenoriali, care au fost ajutati sa-si inceapa activitatea de vanzare in online.
 
In ceea ce priveste estimarile pentru sectorul e-commerce din Romania, datele GpeC si ARMO arata o crestere de minimum 30% in acest an, fata de datele din 2020.
 
La nivelul anului trecut, valoarea pietei de comert electronic s-a situat la valoarea de 5,6 miliarde de euro, in crestere cu 30% raportat la anul 2019.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: piata e-commercee-commerce romania2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]